SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırımoğlu: Gelecek bayramları öz topraklarımızda kaydedeceğimize inanıyoruz

Kırım Tatar halkının milli lideri, Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, tüm Müslümanların Ramazan Bayramı’nı kutladı.

Haber Giriş Tarihi: 02.05.2022 13:32
Haber Güncellenme Tarihi: 02.05.2022 16:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırımoğlu: Gelecek bayramları öz topraklarımızda kaydedeceğimize inanıyoruz

Kırım Tatar halkının milli lideri, Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, tüm Müslümanların Ramazan Bayramı’nı kutladı. Rus işgali nedeniyle birçok Kırım Tatarının bayramları 8 yıldır vatanından uzakta kutlamak zorunda kaldığını vurgulayan Kırımoğlu, “Ancak bu sefer bizim topraklarımıza gelen canavarın kafasının burada ezileceğine ve gelecek bayramları öz topraklarımızda kaydedeceğimize inanıyoruz.” dedi.

Kıyiv bölgesindeki Çayki faaliyet gösteren Birlik Kırım Tatar kültür merkezinde bugün bayram namazı kılındı. Bayram namazına Kırım Tatar halkının milli lideri, Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Ukrayna Milletvekili Rüstem Umerov, Kırım Taburu gönüllü askerleri ve Çayki köyü sakinleri katıldı. Bayram hutbesini Kırım Özerk Cumhuriyeti Müslümanları Dini İdaresi Başkanı Müftü Ayder Rüstemov okudu.

Kırım Haber Ajansına (QHA) konuşan Kırım Tatar halkının milli lideri Kırımoğlu, tüm Müslümanlarının Ramazan Bayramını kutlayarak şu ifadeleri kullandı:

Bugün Rusya’nın Ukrayna'ya karşı başlattığı savaşının 67. günü. Aynı zamanda bugün tüm İslam dünyasının bayramıdır. Sekiz yıldır biz mukaddes bayramlarımızı vatanımızdan uzak kutluyoruz. Ancak bu sefer bizim topraklarımıza gelen canavarın kafasının burada ezileceğine ve gelecek bayramları öz topraklarımızda kaydedeceğimize inanıyoruz. Bu savaş sadece Ukrayna ile Rusya arasında değil, bu savaş doğruluk ve kötülük, demokrasi ve totalitarizm arasında. Bu yüzden hiç kimse bu savaşta tarafsız kalamaz çünkü Ukrayna bu savaşta kaybederse, tüm dünya kaybedecektir.”

https://www.youtube.com/watch?v=fvaMKGtdHDo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.