SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırımoğlu, 15 Temmuz Derneğinin düzenlediği On5Sıfır7 Film Haftası'nın açılış töreninde onur konuğu oldu

Haber Giriş Tarihi: 01.07.2022 23:31
Haber Güncellenme Tarihi: 02.07.2022 01:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırımoğlu, 15 Temmuz Derneğinin düzenlediği On5Sıfır7 Film Haftası'nın açılış töreninde onur konuğu oldu

Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle 15 Temmuz Derneğinin hayata geçirdiği On5Sıfır7 Film Haftası'nın bu yıl ikincisi düzenleniyor. Kırım Tatarlarının milli lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu'nun onur konuğu olarak davetli olduğu açılış gecesi, 1 Temmuz 2022 Cuma akşamı saat 19.00 itibarıyla Atlas Sineması'nda gerçekleşti.

15 Temmuz Derneğinin hayata geçirdiği ve bu yıl ikincisi düzenlenen On5sıfır7 Film Haftası, 1-7 Temmuz 2022 tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirilecek. On5Sıfır7 Film Haftası'nın açılış töreni, 1 Temmuz 2022 Cuma günü Saat 19.00'da İstanbul Beyoğlu'ndaki Atlas Sineması'nda yapıldı.

Açılış gecesinde; Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, 15 Temmuz Derneği Başkanı İsmail Hakkı Turunç, 15 Temmuz Derneği Başkan Vekili Tarık Şebik ve On5Sıfır7 Film Haftası Genel Sanat Yönetmeni İhsan Kabil katıldı. Bunun yanı sıra geceye, Kırım Tatarlarının milli lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Semih Kaplanoğlu ve Suriyeli gazeteci, film yapımcısı ve aktivist Waad Al-Kateab onur konuğu olarak davet edildi.

Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy

15 Temmuz Derneğinin hayata geçirdiği On5Sıfır7 Film Haftası'nın bu yılki gösterimlerinde, Ukrayna ve Kırım gündemi ağırlıklı olarak yer aldı. Festivalin Genel Sanat Yönetmeni İhsan Kabil, buradaki açılış konuşmasında, festival kapsamında Ukrayna ve Kırım temalı filmlere ağırlıklı olarak yer verildiğini ve bu coğrafyadaki dramı işleyen 3 filmin de yer aldığını ifade etti.

MUSTAFA VE HAYTARMA FİLMİ GÖSTERİMDE OLACAK

Bir hafta sürecek bu etkinlikte Haytarma, Mustafa Belgeseli ve Vatana Yol Açanlar filmleri; Bağlarbaşı Kültür Merkezi, Zeytinburnu Kültür Merkezi ve Atlas Sineması ve olmak üzere üç ayrı salonda gösterilecek.

1991-2013 yıllarındaki Kırım Tatar halkının Meclis Başkanı, Ukrayna Cumhurbaşkanı’nın Kırım Tatarlarından Sorumlu Yetkilisi, insan hakları aktivisti ve Ukrayna milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu’nun zorlu hayat hikâyesini anlatan “Mustafa” belgeseli, 3 Temmuz 2022 Pazar günü saat 19.00'da gösterimde olacak.

Kırım Tatarlarının vatanlarından sürgün edilmesini ve efsanevi Kırım Tatar pilot Amethan Sultan’ın hikayesini anlatan 2013 yılı yapımı “Haytarma” adlı Kırım Tatar filminin, gösterim saati ve tarihi hakkında değişiklik yapıldı. Buna göre Haytarma filmi, 7 Temmuz 2022 Perşembe günü saat 19.00'da gösterilecek.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.