SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırımlı işbirlikçiler, Herson ve Zaporijjya bölgesinde gasp ettikleri araçları Kırım'a götürüyor

Haber Giriş Tarihi: 03.06.2022 13:09
Haber Güncellenme Tarihi: 03.06.2022 13:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırımlı işbirlikçiler, Herson ve Zaporijjya bölgesinde gasp ettikleri araçları Kırım'a götürüyor

Kırımlı işbirlikçiler, yabancı marka araçları Kırım’a “tedarik” etmek için yeni bir yol buldu. Kırım’ın Kremlin kontrolündeki yönetimi, Rus işgal güçlerinin kontrolü altında bulunan Herson ve Zaporijjya bölgelerinde hayatını kaybeden veya bölgeleri terk eden Ukrayna vatandaşlarının araçlarına el koyarak onları daha sonra satmak için Kırım Yarımadasına getiriyor.

Kırım’ın Yeniden Entegrasyon Derneği’nin aktardığına göre, Rus işgalciler Mariupol’de bulunan sözde “sahipsiz" araçlara el koyarak onları kentteki Azovskıy Pazarı yanında topluyor. İşgal altındaki Kırım’ın sözde hükumeti, Kremlin yönetimine başvurarak, Rus ordusu tarafından kontrol edilen Ukrayna güney bölgelerinden Ukrayna plakalı araçların Kırım’a getirilmesine izin verilmesini istedi. Kırımlı işbirlikçiler, Rus işgal güçlerinin kontrolü altında bulunan Herson ve Zaporijjya bölgelerinde hayatını kaybeden veya bölgeleri terk eden Ukrayna vatandaşlarının araçlarına el koyarak onları daha sonra satmayı planlıyor.

Bu yasa dışı planı uygulayan kişi, sözde Kırım Parlamentosu milletvekili, Avtolider-M şirketinin yöneticisi Mihail Smolyanov olacak.

Öte yandan Rus işgalcilerin, Kremlin’den gelen kararları beklemeden Herson ve Zaporijjya bölgelerinde Ukrayna vatandaşlarının araçlarına el koymaya başladığı belirtildi. Örneğin bir gün önce Melitopol yakınlarında işgalcilerin çaldığı araç kaza yaptı. Kazada 2 işgalci öldü ve 3'ü yaralandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.