SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım'daki insan hakları ile ilgili karar, BM Genel Kurulunda kabul edildi!

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulunda işgal edilen Kırım'daki insan hakları ile ilgili karar taslağı görüşüldü. KTMM Başkanı Refat Çubarov, yapılan oylama ile ilgili açıklamada bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 16.12.2020 22:56
Haber Güncellenme Tarihi: 17.12.2020 09:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım'daki insan hakları ile ilgili karar, BM Genel Kurulunda kabul edildi!

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulunda işgal edilen Kırım'daki insan hakları ile ilgili karar taslağı görüşüldü. Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubarov, yapılan oylama ile ilgili açıklamada bulundu.

Kırım'da insan haklarıyla ilgili bir karar taslağı da dahil olmak üzere Üçüncü Komite'nin kararları 16 Aralık 2020'de BM Genel Kurulunda oylamaya sunuldu. Karar tasarısına 64 evet oyu verilirken, 23 hayır ve 86 çekimser oy kullanıldı. KTMM Başkanı Çubarov, kabul edilen kararla ilgili memnuniyetini dile getirdi. Çubarov, "Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne ve Rusya'ya karşı olan direnişine destek verenlere şükranlarımızı sunarız" diye kaydetti.

ÇUBAROV, MİNNETTARLIĞINI DİLE GETİRDİ

KTMM Başkanı Refat Çubarov, Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü ve Rusya'ya karşı direnişini destekleyenlere teşekkürlerini ileterek, "Geçici olarak işgal altındaki Kırım'da insan hakları durumuna ilişkin karar taslağı da dahil olmak üzere Üçüncü Komite'nin kararları, BM Genel Kurulu toplantısında oylandı.  Ukrayna’nın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Sergiy Kislitsa'nın aktardığına göre 'Geçici İşgal Altındaki Kırım'da İnsan Hakları Kararı' 64 oyla desteklendi. Ukraynalı diplomatlara ve Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü ve Rusya'nın saldırganlığına karşı direnişini destekleyen BM üye ülkelerinin ulusal delegasyonlarına şükranlarımızı sunarız" ifadelerini kullandı.

"GERÇEK STRATEJİK ORTAK TÜRKİYE"

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Andriy Sıbiga, kararın eş yazarı olan Türkiye'ye olan minnettarlığını belirterek, şöyle kaydetti:

"Ukrayna’nın toprak bütünlüğünü destekleyen ve BM Genel Kurulunun işgal altındaki Kırım’da insan hakları durumuna ilişkin kararının eş yazarı olan dost Türkiye’ye minnettarız. Bunun adı gerçek stratejik ortaklıktır. Birlikte daha güçlüyüz."

BM Genel Kurulunda oylamaya sunulan karara aleyhte oy kullanan ülkeler şunlar:

Angola, Ermenistan, Beyaz Rusya, Burundi, Kamboçya, Çin, Komorlar, Küba, Kuzey Kore, Eritre, Hindistan, İran, Kazakistan, Kırgızistan, Rusya, Myanmar, Nikaragua, Filipinler, Sırbistan, Sudan, Suriye, Venezuela ve Zimbabve.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.