SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım Temsilcisi Taşeva, Slovakya Büyükelçisi Safin ile görüştü

Haber Giriş Tarihi: 22.06.2022 14:33
Haber Güncellenme Tarihi: 22.06.2022 14:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım Temsilcisi Taşeva, Slovakya Büyükelçisi Safin ile görüştü

Ukrayna Cumhurbaşkanının Kırım Daimi Temsilcisi Tamila Taşeva, Slovakya Cumhuriyeti'nin Kıyiv Büyükelçisi Marek Safin ile görüştü. Görüşmede Tamila Taşeva, Kırım konusunu uluslararası gündemde tutmanın çok önemli olduğunu vurguladı.

Ukrayna Cumhurbaşkanının Kırım Daimi Temsilcisi Tamila Taşeva, 21 Haziran’da Slovakya Cumhuriyeti'nin Kıyiv Büyükelçisi Marek Safin ile bir araya geldi. Görüşmeye, Ukrayna Cumhurbaşkanının Kırım Daimi Temsilci Yardımcısı Denıs Çıstikov ve Kırım Platformu Destek Servisi Başkanı Mariya Tomak da katıldı. 

Görüşmenin başında Slovakya Cumhuriyeti'nin Kıyiv Büyükelçisi Marek Safin, ülkesinin Ukrayna halkına askeri, ekonomik ve insani yardım sağlamaya devam edeceğini belirtti. Safin, “Slovakya, yalnızca coğrafi olarak değil, aynı zamanda uzun vadeli işbirliği ve karşılıklı yardım bağlamında da her zaman Ukrayna'ya en yakın ülkelerden biri olmuştur. Slovakya, Ukrayna’nın en büyük destekçisi kalmaya devam edecektir.” dedi.

Kırım Daimi Temsilcisi Tamila Taşeva, Slovakya’ya verdiği destek için teşekkür ederek Rus işgali altında bulunan Kırım ve Herson bölgesindeki durumu anlattı. Ayrıca taraflar, Ukrayna güneyindeki çevre durumunu ele aldı. 

Bununla birlikte Rusya’nın, işgal altındaki Kırım Yarımadası’nı, Ukrayna’ya ait toprakları işgal etmek için bir üs olarak kullandığına dikkat çeken Taşeva, Kırım konusunu uluslararası gündemde tutmanın çok önemli olduğunu vurguladı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.