SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım Temsilcisi Taşeva, Fransa Büyükelçisi Etienne de Poncins ile görüştü

Haber Giriş Tarihi: 14.06.2022 15:05
Haber Güncellenme Tarihi: 14.06.2022 15:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım Temsilcisi Taşeva, Fransa Büyükelçisi Etienne de Poncins ile görüştü

Ukrayna Cumhurbaşkanının Kırım Daimi Temsilci Tamila Taşeva, Fransa’nın Kıyiv Büyükelçisi Etienne de Poncins ile bir araya geldi. Görüşmede, işgal altındaki Kırım ve Rus işgal güçlerinin kontrolü altında bulunan Herson bölgesindeki durum ele alındı.

Ukrayna Cumhurbaşkanının Kırım Daimi Temsilci Tamila Taşeva, dün Fransa’nın Kıyiv Büyükelçisi Etienne de Poncins ile bir araya geldi. Görüşmeye Ukrayna Cumhurbaşkanının Kırım Daimi Temsilci Yardımcısı Denıs Çıstikov ve Kırım Platformu Destek Servisi Başkanı Mariya Tomak da katıldı. Kırım Temsilciliği, büyükelçiyi işgal altındaki Kırım ve Rus işgal güçlerinin kontrolü altında bulunan Ukrayna'nın Herson bölgesindeki durum hakkında bilgilendirerek Rus işgal güçlerin Herson’daki aktivistleri kaçırmaya devam ettiğine ve Kırım’da savaşa karşı çıkan insanlara baskı uyguladığına dikkat çekti. Bununla birlikte Fransa Büyükelçisine, işgalcilerin tahıllar dahil Herson bölgesinden çalınarak işgal altındaki Kırım üzerinden üçüncü ülkelere satılan tarım ürünleri konusunda bilgi verildi.

Görüşmede konuşan Taşeva, “İşgal altındaki Kırım bu savaşta önemli ve üzücü bir rol oynuyor. Kırım’ın tamamen işgalden kurtarılması dahil Ukrayna’ya ait tüm topraklarının üzerindeki kontrolünün geri kazanılması öncelik olmaya devam ediyor” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.