SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım Temsilciliği: Rusya, Herson'da daha önce Kırım ve Donbas'ta kullandığı yöntemleri uyguluyor

Kırım Temsilciliği: Rusya, Herson'da daha önce Kırım ve Donbas'ta kullandığı yöntemleri uyguluyor

Haber Giriş Tarihi: 30.05.2022 16:37
Haber Güncellenme Tarihi: 30.05.2022 16:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım Temsilciliği: Rusya, Herson'da daha önce Kırım ve Donbas'ta kullandığı yöntemleri uyguluyor

Kırım Platformu Ofisinde, Rus işgali altında bulunan Kırım’daki ve Rus işgal güçlerinin yakın zaman önce kontrol altına aldığı Ukrayna bölgelerindeki durum ele alındı. Görüşmede Rusya’nın, Herson bölgesinde daha önce Kırım ve Donbas’ta kullandığı yöntemleri ancak daha hızlı bir şekilde uyguladığına dikkat çekildi.

Kırım Platformu Ofisi ve Ukrayna Cumhurbaşkanının Kırım Temsilciliği, Kırım Platformu Uzman Ağı ile koordine toplantısı düzenledi. Toplantıya, Ukrayna Dışişleri Bakanlığı ve Doğu Avrupa Vakfı temsilciler de katıldı. Görüşmede, sivil toplum kuruluşlarının ve düşünce kuruluşlarının mevcut faaliyetlerinin Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı geniş çaplı savaş bağlamında yürütülmesi ayrıca işgal altındaki Kırım konusunun hem ulusal hem de uluslararası düzeyde gündeme getirilmesi konuları ele alındı. Toplantıya hem çevrimiçi hem de doğrudan olmak üzere yaklaşık 30 uzman katıldı.  Kırım Platformu Uzman Ağı çalışma grupları temsilcileri savaş bağlamında yürüttükleri faaliyetlerin durumu hakkında bilgi verdi.

UKRAYNA KIRIM PLATFORMU OFİSİ'NDE GÜNDEMDEKİ KONULAR ELE ALINDI

Ukrayna Cumhurbaşkanının Kırım Temsilciliğinden görüşmeye dair yapılan açıklamada, “Herson bölgesi başta olmak üzere, kısa zaman önce işgal edilen topraklar konusu geniş bir şekilde ele alındı. Saldırgan ülkenin işgal altına aldığı bölgede daha önce Kırım ve Donbas’ta uyguladığı yöntemleri ancak daha hızlı bir tempo ile kullandığı belirtildi. Dolayısıyla, askeri yönetimlerimizin belirli kararlar alırken tüm riskleri dikkate alması için Kırım konusundaki uzmanların deneyimlerinin geçici olarak kontrol edilmeyen bölgelere genişletmek gerekmektedir” denildi.

Bununla birlikte görüşmede; işgal altındaki Kırım sakinlerinin Ukrayna belgeleri alma sorunu, Kırım’da eğitim kurumlarında aktif bir şekilde yürütülen Rus propagandası, Ukrayna’dan çalınan tahılların ve diğer tarım ürünlerinin Kırım üzerinden başka ülkelere kaçırılması, Kırımlı doktor, mühendis, bilim adamlarının zorla Rus ordusu ihtiyaçları için çalıştırılması konularının ele alındığı bildirildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.