SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım Temsilciliği: Kırım'daki hastanelerin hasta kabulü durduruldu, askeri hastanelere dönüştürülüyor

Haber Giriş Tarihi: 05.03.2022 22:18
Haber Güncellenme Tarihi: 05.03.2022 22:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım Temsilciliği: Kırım'daki hastanelerin hasta kabulü durduruldu, askeri hastanelere dönüştürülüyor

Ukrayna Cumhurbaşkanının Kırım Özerk Cumhuriyeti ve Akyar (Sivastopol) Temsilciliği, Rusya’nın işgal altında tuttuğu Kırım Yarımadasını tam teşekküllü bir askeri üs haline getirdiğini bildirdi. Yarımadanın çoğu kentindeki hastanelerin, askeri hastaneye dönüştürüldüğü ve işgalci yönetimin, Kırımlıları askerliğe yazılarak Ukrayna’ya karşı savaşmaya zorladığı belirtildi.

Ukrayna Cumhurbaşkanının Kırım Özerk Cumhuriyeti ve Akyar (Sivastopol) Temsilciliği, dün sosyal medya üzerinden Rus işgali Kırım’daki son durum ile ilgili açıklamalarda bulundu. Rusya’nın Kırım’ı tam teşekküllü bir askeri üsse dönüştürüldüğünü belirten Temsilcilik, “Canköy, Akmescit (Simferopol), Kefe (Feodosya)’deki hastanelerin hasta kabul etmesi durdurularak, Rus askerler için askeri hastanelere dönüştürülüyor. Yarımadanın kuzeyinde seyyar askeri hastaneler ve mobil krematoryumlar kuruluyor.” diye bildirdi.

KIRIMLILAR, RUS ASKERLERİ İÇİN KAN BAĞIŞINA ZORLANIYOR!

Rusya’nın yasa dışı olarak inşa ettiği Kerç köprüsünden yarımadaya devamlı asker sevk edildiği kaydedilen açıklamada, “İnsanları, askerler için insani yardım ve yiyecek toplamaya zorluyorlar. Canköy, Aluşta ve Akmescit’te bağış toplama noktaları kuruldu. Kırımlılar, kan bağışlamaya zorlanıyor. Kırımlı gençler zorla askerliğe alınıyor, askerlik yapanları savaşa göndermek için sözleşme imzalamaya zorluyorlar. Propaganda amacıyla Rus işgalci yönetimi Kırım Tatarlarını bu tür kampanyalara katılmaya zorluyor. Temsilcilik bu konuda onlarca şikayet aldı.” denildi.

Bununla birlikte, Kırım’daki okullarda propaganda amaçlı,Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı savaşı, saldırganlığı haklı çıkaracak mesajları taşıyan derslerin düzenlendiği bildirildi.

KIRIM DİRENİYOR

Açıklamada, “Rus yönetiminin propagandalarına rağmen Kırım direniyor ve yakın zamanda yarımadanın tüm kentleri üzerinde Ukrayna bayrakları dalgalanacak.” ifadeleri kullanıldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.