SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım Tatarlarından dayanışma örneği

Kırım Tatarları, Kırım'da Enver Topçı'ya destek için mahkeme binasının önünde toplandı. İşgalciler tarafından para cezasına çarptırılan Topçı için para toplandı.

Haber Giriş Tarihi: 26.03.2021 18:09
Haber Güncellenme Tarihi: 26.03.2021 18:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım Tatarlarından dayanışma örneği

Kırım Tatarları, Kırım'da Enver Topçı'ya destek için mahkeme binasının önünde toplandı. İşgalciler tarafından para cezasına çarptırılan Topçı için 8 bin ruble para toplandı.

Rusya tarafından işgal edilen Kırım’da Kremlin kontrolündeki sözde İçki (Sovetskiy) Bölge Mahkemesi, 25 Mart tarihinde yapılan “duruşma” sırasında, Rusya Ceza Kanunu’nun 205.6 maddesi uyarınca sözde suçu bildirmemekle itham edilen Kırım Tatarı Enver Topçı’yı 40 bin ruble para cezasına çarptırdı.

KIRIM TATARLARI MAHKEME BİNASININ ÖNÜNDE TOPLANDI

"Duruşmanın" yapılacağı gün Enver Topçı'ya destek vermek ve hakkında verilen hükmü protesto etmek için "mahkeme" binasının önünde yaklaşık 40 Kırım Tatarı toplandı. İşgalci mahkemenin kararını açıklamasının hemen ardından "mahkeme" binasının önünde toplanan aktivistler, cezanın ödenmesi için para toplamaya başladı. Dakikalar içinde Enver Topçı'ya destek amacıyla 8 bin ruble para toplandı.

KIRIM’DA BİR TOPLU BASKIN DAHA

Bilindiği gibi, işgalci güçler 31 Ağustos 2020 tarihinde; Ayder Ablakimov, Ayder Kadırov, Ridvan Umerov ve Enver Topçı olmak üzere dört Kırım Tatarının evinde arama düzenledi. Aramadan sonra dört Kırım Tatarı alıkonuldu. Sabahın erken saatlerinde alıkonulan dört Kırım Tatarı, ikamet yerlerinden ayrılmama şartıyla gece geç saatlerde FSB ofisinden serbest bırakıldı. İşgalciler, dört Kırım Tatarı hakkında suçu bildirmeme suçlamasıyla soruşturma başlatmıştı.

KIRIM TATAR AKTİVİSTLERE VE BAĞIMSIZ GAZETECİLERE BASKI

Rusya 2014’te Kırım’ı işgal ettikten sonra yarımadada düzenli olarak sivil aktivistlerin, bağımsız gazetecilerin, Kırım Tatar milli hareketi aktivistlerinin ve Kırım Tatar Milli meclisi üyelerinin evlerine aramalar düzenliyor. İşgalci yönetim, böylelikle baskı uygulayarak Rus işgaline karşı çıkan herkesi susturmaya çalışıyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.