SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım Tatarlarına ziyaret adı altında baskılar devam ediyor

İşgalci Rus polislerden Kırım Tatarlarının evinde ziyaret adı alında baskılar

Haber Giriş Tarihi: 11.12.2020 15:56
Haber Güncellenme Tarihi: 11.12.2020 15:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım Tatarlarına ziyaret adı altında baskılar devam ediyor

Rusya tarafından işgal edilen Kırım’ın Kremlin kontrolündeki sözde yönetimi, Kırım Tatarlarına uyguladığı baskıları sürdürüyor. Kırım Dayanışması sivil teşkilatı, sözde polis görevlilerinin çeşitli bahaneleri öne sürerek; Kırım Tatar aktivistler ve Kırım Tatar siyasi tutsakların akrabalarını “ziyaret ettiğini” duyurdu.

Kırım Dayanışması sivil teşkilatı, işgalci yönetimin Kırım Tatarlarına baskı uygulamaya devam ettiğini bildirdi. Teşkilat, sözde polis görevlilerinin son birkaç gün içinde Kırım’ın farklı yerlerinde yaşayan Kırım Tatar aktivistler ve Kırım Tatar siyasi tutsakların akrabalarını "ziyaret ederek" baskı uyguladığını aktardı. Sözde polis tarafından "ziyaret edilen" Kırım Tatarları, işgalci görevlilerin elinde bir liste olduğunu ve onların ilgili listeye göre hareket ettiğini belirtiyor.

İŞGALCİLERİN KIRIM TATARLARINA BASKILARI DEVAM EDİYOR

Kırım Dayanışmasından yapılan açıklamaya göre, işgalci görevliler, 9 Aralık 2020 tarihinde Kırım Tatar siyasi tutsaklar Osman ve Seytumer Seytumerov kardeşlerinin babaları Şukri Seytumerov’u ve siyasi tutsak Seyran Saliyev’in annesi Zodiye Saliyeva ile eşi Mumine Saliyeva’nın yaşadığı eve geldi. Sözde polisler güya bir hırsızlık olayını araştırdıkları için evleri ziyaret ettiklerini ileri sürdü. 

Aynı gün sözde polis görevlileri farklı bahanelerle, 66 yaşındaki Kırım Tatar aktivist Enver Mustafayev, Kırım Tatar siyasi tutsaklara destek vermek için Moskova’da düzenlenen eylemlere katılan Kırım Tatar aktivistler Amethan Umerov, Zeynur Asanov, Sinaver Nimetullayev’in evlerine ayrıca Amethan Umerov’un kız kardeşi Ayşe Yakubova ve Kırım Tatar aktivist Seytmemet İslamov’un evlerine ziyaret düzenledi. Ayrıca, Kırım Tatarları İslam Calilov ve Murat Ramazanov, polis görevlilerinin evlerine geldiğini ve onlara Moskova’daki eylemlere katılıp katılmadıkları konusunda sorular sorduğunu anlattı. İki Kırım Tatarı da Moskova’ya daha önce hiç gitmediğini belirtti.

Sözde polis tarafından ziyaret edilen Kırım Tatarları işgalci görevlilerin elinde bir liste olduğunu ve bu listeye göre hareket ettiklerini bildirdi.

"KIRIM TATARLARININ HER ZAMAN GÖZETİM ALTINDA TUTULDUĞUNU GÖSTERİYORLAR"

Siyasi tutsak Seyran Saliyev’in eşi, siyasi tutsakların çocuklarına yardım sağlayan Kırım Çocukluğu projesinin koordinatörü Mumine Saliyeva, işgalci görevlilerin söz konusu ziyaretlerinin Kırım Tatar aktivist ve siyasi tutsakların ailelerine baskı uygulamak amacını taşıdığını belirtirken, “Kolluk kuvvetleri görevlileri tamamen saçma bahaneleriyle siyasi tutsakların akrabaları, yurttaş gazeteci, aktivistlerin evlerine geldiği zaman bu Kırım’daki aktif tutum sergileyen insanlara uygulanan baskıdan başka bir şey değildir.” diye konuştu.

Sözde polisin aynı gün birçok Kırım Tatarının evine “ziyaretler” düzenlediğini vurgulayan Saliyeva, “Bana göre bu tür eylemlerle, bize Kırım'daki herhangi bir aktivizmin kolluk kuvvetlerinin gözetimi altında kalmaya devam ettiğini bir kere daha hatırlatıyorlar.” ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.