SON DAKİKA
Hava Durumu

"Kırım Tatarları, Rusya'nın güçlü propaganda kampanyasının hedefi haline geldi"

"Kırım Tatarları Rusya'nın güçlü propaganda kampanyasının hedefi haline geldi"

Haber Giriş Tarihi: 09.12.2021 15:59
Haber Güncellenme Tarihi: 09.12.2021 15:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
"Kırım Tatarları, Rusya'nın güçlü propaganda kampanyasının hedefi haline geldi"

Avrupa Birliği’nin (AB) Ukrayna Temsilciliği Stratejik İletişim ve İnsan Hakları İş Birliği Sektörü Müdürü Marco Ferraro, Rus işgalci yönetiminin, Kırım Tatarlarını, yoğun dezenformasyon kampanyasının hedefi olarak belirlediğini dile getirdi.

Ukrayna'nın başkenti Kıyiv’de, dün Kyiv Stratcom Forum 2021 isimli uluslararası stratejik iletişim forumu düzenlendi. Forumda, Kırım’ın işgalci yönetiminin, Kırım Tatarlarına uyguladığı baskılara dikkat çekildi. AB’nin Ukrayna Temsilciliği Stratejik İletişim ve İnsan Hakları İş Birliği Sektörü Müdürü Marco Ferraro, dezenformasyonun olumsuz etkilerinden bahsederken şu ifadeleri kullandı:

KIRIM TATARLARI İŞKENCE MAĞDURU HALİNE GETİRİLİYOR

Örneğin, Kırım Tatarları çok güçlü dezenformasyon kampanyasının hedefi haline geldi. Bu, Rus yetkililerin onları terörist olarak adlandırması gerçeğini gösteriyor. Bu tür propaganda gerçek hayatta insanları hapse attırıyor, işkence mağduru haline getiriyor. Bunlar doğru değil.”

Yanlış bilgilendirmeye karşı koymanın yollarını değerlendiren uzman, Ukrayna'nın yurtdışında sıradan vatandaşlar arasında desteğinin güçlü olduğunu belirterek, “Ukrayna ile ilgili yanlış bilgileri ortadan kaldırmak için sivil toplum ülkenin kültürel mirası ve çeşitliliği hakkında olumlu mesajlar yayması yerinde olacaktır” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.