SON DAKİKA
Hava Durumu

İşgalcilerce zorla silahaltına alınan Kırımlılar Rusya’ya gönderildi

Rus işgalciler, Rusya tarafından işgal edilen Kırım’da 2 binden fazla genci Rus ordusunda zorunlu askerlik hizmeti yapmak üzere çağırdı.

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2017 15:29
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2017 15:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşgalcilerce zorla silahaltına alınan Kırımlılar Rusya’ya gönderildi

Rusya tarafından işgal edilen Kırım’da uluslararası normları ihlal ederek Rus ordusunda hizmet etmek için zorunlu askere çağırılan Kırımlılar Rusya’nın farklı bölgelerine gönderilmeye başladı.



 



17 Ekim’de Rusya Savunma Bakanlığı’ndan gelen açıklamada, “Sonbahar döneminde işgal edilen Kırım’da, askere çağrılacak gençler hizmet edecekleri yerlere araba, tren ve hava yoluyla gönderilecek. Uzak Doğu ve Sibirya’nın uzak bölgelerine ulaşımlarını sağlamak için askeri havacılığın uçak seferleri planlandı. Yol boyunca gençlere askeri birliklerinin temsilcileri ve sağlık görevlileri eşlik edecek.” denildi.



 



160185



 



Daha önce Rus işgali altında bulunan Kırım’da işgalci yönetim, Rusya Federasyonu ordusunda askerlik yapmak istemeyen Kırımlıların cezalandırılacağını duyurmuştu.



 



Bilindiği gibi Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun 19 Aralık 2016 tarihli A/RES/71/205 sayılı “Kırım Özerk Cumhuriyeti ve Sivastopol Şehrinde (Ukrayna) İnsan Hakları Durumu İle İlgili” kararı, Kırım Özerk Cumhuriyeti ve Sivastopol şehrinin Rusya Federasyonu tarafından yasadışı olarak işgal edildiğine bağladı ve kararda Rusya’ya uluslararası insani hukuk ve uluslararası insan haklarını koruma mekanizmalarına göre yükümlülüklerini yerine getirme çağrısı yapıldı.
 
Bu bağlamda Rusya Federasyonu’ndan geçici işgal altında bulunan Kırım Özerk Cumhuriyeti ve Sivastopol (Akyar) şehrinde ikamet eden Kırımlıların askere çağrılmasını iptal ederek uluslararası yükümlülüklerini yerine getirmesi talep edildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.