SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım Tatar yönetmen Nariman Aliyev'in yeni film projesi ödüle layık görüldü

Haber Giriş Tarihi: 08.11.2021 12:40
Haber Güncellenme Tarihi: 08.11.2021 12:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım Tatar yönetmen Nariman Aliyev'in yeni film projesi ödüle layık görüldü

Kırım Tatar yönetmen Nariman Aliyev'in çekmeye hazırlandığı yeni bir filmi “Ortalan”, Avanpost Pitch Packaging Ödülü’ne layık görüldü. Sinema alanında Doğu Avrupa'nın en önemli etkinliklerinden biri olan Connecting Cottbus kapsamında düzenlenen CocoPitch adlı film geliştirme platformu tarafından verilen ödül için, 15 bin euro ödenek öngörülüyor.

“Evge (Eve Yolculuk)” filmiyle büyük bir başarıya imza atan Kırım Tatar yönetmen Nariman Aliyev’in çekim hazırlığındaki “Ortalan” isimli yeni filminin çalışmaları devam ediyor. 1944 Kırım Tatar Sürgünü ve Soykırımını konu alacak Ortalan film projesi, Cottbus Uluslararası Film Festivali (Almanya) sırasında gerçekleşen ve sinema alanında Doğu Avrupa'nın en önemli etkinliklerinden biri olan Connecting Cottbus kapsamında düzenlenen CocoPitch adlı film geliştirme platformunda Avanpost Pitch Packaging Ödülü’ne layık görüldü. Avanpost Pitch Packaging Ödülü, "Ortalan" film projesinin çekimi için 15 bin euro ödeneğin sağlanmasını öngörüyor.

"ORTALAN" FİLMİ

“Ortalan” filminde ele alınan olaylar 1944 yılında Kırım’da yaşanıyor. Filmin baş kahramanı 12 yaşındaki erkek çocuk İsmail bir sabah dağlardan eve geri döndüğünde evini ve köyünü bomboş buluyor ve ailesini aramak için yola çıkıyor. Filmin toplam bütçesinin yüzde 80’i, Ukrayna'nın devlet desteğiyle karşılanacak.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.