SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım Tatar televizyon kanalı ATR'ye devlet desteği

Kırım Tatar televizyon kanalı ATR, Ukrayna bütçesinden finanse edilecek. Kanal için yaklaşık 25 milyon grivna (7,95 milyon TL) ayrılacak.

Haber Giriş Tarihi: 04.06.2021 22:23
Haber Güncellenme Tarihi: 04.06.2021 22:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım Tatar televizyon kanalı ATR'ye devlet desteği

Kırım Tatar televizyon kanalı ATR, Ukrayna bütçesinden finanse edilecek. Kanal için yaklaşık 25 milyon grivna (7,95 milyon TL) ayrılacak.

Ukrayna Geçici İşgal Altındaki Toprakların Yeniden Entegrasyonu Bakanlığı basın servisinden bugün yapılan açıklamada, Kırım Tatarca yayın yapan tek kanal olan ATR televizyon kanalı için 24 milyon 987 bin grivna tutarında bütçenin tahsis edileceği bildirildi. Açıklamada, Kırım Tatarca televizyon ürününün oluşturulması için 3 Haziran 2021 tarihinde ihalenin başlatıldığı aktarılırken, "Teknik nedenlerden kaynaklanan rekabet eksikliği dolayısıyla ihale, müzakere şeklinde gerçekleştirildi. Ayrıca Ukrayna Televizyon ve Radyo Yayıncılığı Ulusal Konseyinin mektubuna göre, işgal altındaki Kırım Özerk Cumhuriyeti ve Akyar (Sivastopol) Kentine Kırım Tatar dilinde yayın yapan tek kanaldır. Dolayısıyla ihaleyi kazanan ATR oldu." diye bildirildi. Daha önce, Ukrayna devlet bütçesinden Lale Kırım Tatar çocuk televizyon kanalı için 3 milyon grivna ayrılacağı bildirilmişti.

KIRIM TATAR MEDYA KURULUŞLARI, İŞGALCİ RUSYA TARAFINDAN ENGELLENİYOR!

Bilindiği gibi, Kırım’ın Rusya tarafından işgal edilmesinin ardından aralarında Kırım Haber Ajansı’nın da olduğu birçok medya kuruluşu yarımadadaki faaliyetini durdurdu. ATR ve Lâle televizyon kanalları, Meydan ve Lider radyoları, Rusya Telekomünikasyon Kontrol İdaresi’ne (Roskomnadzor) birçok kez başvuruda bulunmalarına rağmen Rusya lisansı verilmemesi nedeniyle 1 Nisan 2015 tarihinden itibaren yayınlarını durdurmak zorunda kaldı. Roskomnadzor’un lisansını alamayan Kırım Haber Ajansı (QHA) da Kıyiv’e taşınmak zorunda kaldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.