SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım Tatar siyasi tutsak Cemadenov'a yine hücre cezası verildi

Kırım Tatar siyasi tutsak Cemadenov'a yine hücre cezası verildi

Haber Giriş Tarihi: 28.04.2020 14:27
Haber Güncellenme Tarihi: 28.04.2020 21:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım Tatar siyasi tutsak Cemadenov'a yine hücre cezası verildi

Rusya’ya bağlı Başkurdistan Cumhuriyeti’nin Salavat şehrindeki cezaevinde alıkonulan Kırım Tatar siyasi tutsak Emil Cemadenov’a verilen hücre cezasının bir kere daha uzatıldığı bildirildi. Siyasi tutsak Cemadenov, cezaevi yönetimi tarafından akıl almaz bahanelerle 68 gündür hücrede tutuluyor.

Kırım Tatar Kaynak Merkezine açıklama yapan Kırım Tatar siyasi tutsak Emil Cemadenov’un eşi Liana Belalova, "Eşim 68 gündür hücre cezasında alıkonulmuş vaziyette. 15 Şubat’ta onu Başkurdistan’daki cezaevine getirdiler. 20 Şubat’ta ise hücre cezası verildi. O günden beri hücreden çıkmadı. Sağlık durumunun kötü olmasından dolayı sabah sporu yapmayı reddettiği için hücre cezasına gönderilmişti..." ifadelerini kullandı.

Daha önce, Kırım Tatar siyasi tutsak Emil Cemadenov’un art arda hücre cezasına gönderildiği bildirilmişti.

KIRIM TATARLARINA İŞGALCİLERİN BASKI VE ALIKOYMALARI BİTMEK BİLMİYOR

Rusya tarafından işgal edilen Kırım’da, Akmescit’in Kırım Tatarlarının toplu olarak ikamet ettiği Kamenka semtinde ve Stroganovka (Mamak) köyünde 12 Ekim 2016 tarihinde Kırım Tatarlarının evlerinde yasa dışı aramalar yapıldı.

Aramaların sözde Hizb-ut Tahrir davası kapsamında yapıldığı bildirildi. Aramalardan sonra gözaltına alınan Teymur Abdullayev, Rusya’da yasak olan örgütü organize etmekle; Rüstem İsmailov, Emil Cemadenov, Uzeir Abdullayev ve Ayder Saledinov ise Rusya’da yasaklamış bir örgütün faaliyetlerine katılmakla suçlandı.

Rus mahkemesi Birinci Akmescit Grubu çerçevesinde yargılanan Kırım Tatarları Teymur Abdullayev hakkında 16 yıl 6 ay, Uzeir Abdullayev 12 yıl 6 ay, Rüstem İsmailov 13 yıl 6 ay, Emil Cemadenov ve Ayder Saledinov hakkında ise 11 yıl 6 ay hapis cezası kararı almıştı.

Sözde Hizb-ut Tahrir davası bahanesiyle Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) işgal edilen Kırım’da, muhalif Kırım Tatarları ve Müslümanlara karşı baskı uyguluyor. Terörizm şüphesi ve aşırıcılıkla mücadele bahanesiyle işgalci kolluk kuvvetleri evlere baskın, yasa dışı aramalar düzenliyor ve insanları tutukluyor, Sovyetler zamanında uygulanan cezalandırıcı tipteki yöntemlerini kullanıyor.


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.