SON DAKİKA
Hava Durumu

Dünyaca ünlü Kırım Tatar sanatçıdan “güçlü kadınların marşı”

Ünlü Kırım Tatar sanatçı Camala, hayranlarını yeni şarkısıyla sevindirdi.

Haber Giriş Tarihi: 01.02.2019 12:39
Haber Güncellenme Tarihi: 02.02.2019 20:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Dünyaca ünlü Kırım Tatar sanatçıdan “güçlü kadınların marşı”

Dünyaca ünlü Kırım Tatar sanatçı Camala, yeni İngilizce tekli parçasını (single) piyasaya sürdü.

Camala’nın Facebook sayfası üzerinden yaptığı açıklamaya göre, “Solo” isimli eser, eserleri art arda çoklu platin statüsü alan ses yapımcısı ve besteci Brian Todd yönetiminde üç Amerikalı söz yazarı tarafından yazıldı.

Sanatçı, “Bu şarkı üzerinde çalışmak inanılmaz zevkliydi...(benim için)çok ilginç bir deneyimdi. Yeni şarkının hem Ukrayna hem de diğer ülkelerdeki hayranlarım tarafından beğenileceğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Ses yapımcısı Todd, şarkıyı “güçlü kadınların marşı” olarak nitelendirerek, “Tanıştığımızda Camala'nın başarılarından etkilendim, hedef odaklı ve çalışkan bir sanatçı olduğu belliydi. Sesinin tınısı inanılmaz derecede zengin ve çok tanınabilir. Uluslararası alanda yeni bir başarı elde etmek için mükemmel bir takım olabileceğimizi düşündüm. Şarkıyı özel olarak Jamala için yazdık. Bu şarkı, tek başınıza olsanız bile güçlü olabileceğiniz hakkında. Bu, güçlü kadınların marşıdır" şeklinde konuştu.

KIRIM TATAR SANATÇI CAMALA

Susana Camaladinova (Camala) 27 Ağustos 1983 yılında Kırgızistan’ın Oş şehrinde doğdu. Yetenekli kız, çocukluğundan beri çeşitli şarkı yarışmalarına katılarak sahneye çıkmaya başladı. 9 yaşındayken Camala ilk profesyonel çalışmasını gerçekleştirdi.

Müzik okulundan mezun olduktan sonra Camala, Akmescit’te müzik lisesinden, ardından da Kiev’de müzik akademisinden mezun oldu ve opera şarkıcısı oldu. Ancak Camala klasik müziğe dalmadan etnik doğu ve caz müziğiyle ilgilenmeye başladı.

Camala’nın sahnedeki ilk başarısı, 2009 yılında düzenlenen uluslararası “Novaya Volna” (Yeni Dalga) şarkı yarışmasının birinciliğini elde etmek oldu. Rusya’nın ünlü sanatçısı Alla Pugaçova, Camala’yı çok sevdiğini ifade etti.

Ardından “Cosmopolitan” dergisi Camala’yı “Yılın Keşfi” olarak adlandırdı. ELLE dergisi, “Yılın En İyi Sanatçısı” kategorisinde Camala’ya “ELLE Style Award” ve “Ukraynalıların En Sevdiği Kişi” kategorisinde “2009 Yılının Kişisi” ödülü verdi.

12 Nisan 2011 yılında Kiev’in Oktyabrskiy Sarayı’nda Camala’nın ilk konseri düzenledi ve “For Every Heart” albümünün tanıtımı yaptı.

“Novaya Volna” şarkı yarışmasındaki başarısından sonra Camala, Eurovision 2011 şarkı yarışmasına katılmaya karar verdi ancak elemeyi geçemedi. Camala, yarışmaya tekrar katılmayacağını söyledi.

Ardından Camala yoğun konser turuna başlayarak, 2012 yılında “Yıldızlar Operada” ses programına katıldı. Ardı ardına albümler çıkardı aynı zamanda Ukraynalı ve Belçikalı yönetmenlerin filmlerinde rol aldı.

5 yıl içinde tarzını tamamen değiştiren Camala, 2016 yılında tekrar Eurovision şarkı yarışmasının Ukrayna elemelerine katılarak Ukrayna’daki elemeleri kazanan Camala, Stockholm’de yapılan şarkı yarışmasında Ukrayna’yı temsil etme hakkını elde etti. Camala’nın güçlü sesi ve Kırım Tatar sürgününü anlatan “1944” adlı şarkısının samimi ve duygusal icrası tüm Avrupa’yı hayretler içinde bırakarak şarkı yarışmasındaki birinciliği kazandı.

6 Mayıs tarihinde Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, Camala’ya “Ukrayna Halk Sanatçısı” unvanını verdi. Aynı yıl, Camala, Ukrayna’da düzenlenen YUNA-2016 Müzik Ödül Töreni’nde dört dalda birinci oldu. Tören sırasında Camala, en iyi solo şarkıcı müzik ödülünü aldı.

Evli ve bir çocuk sahibi olan Camala, ülke içi ve dışında pek çok ödüle layık görüldü.

 

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.