SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım Tatar siyasi tutsak Ahtemov'dan mektup: Ukrayna vatandaşı olmaktan gurur duyuyorum

Kırım Tatar siyasi tutsak Asan Ahtemov'dan mektup: Ukrayna vatandaşı olmaktan gurur duyuyorum!

Haber Giriş Tarihi: 30.12.2021 13:52
Haber Güncellenme Tarihi: 30.12.2021 13:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım Tatar siyasi tutsak Ahtemov'dan mektup: Ukrayna vatandaşı olmaktan gurur duyuyorum

İşgalci yönetimin, kurmaca suçlamaları neticesinde Kırım’da kaçırılan, acımasız işkencelere maruz bırakılan ve ardından sözde mahkemece tutuklanan Kırım Tatar siyasi tutsak Asan Ahtemov'un eşi Repika Ahtemova kocası tarafından kaleme alınan mektubu yayımladı. Söz konusu mektupta siyasi tutsak Ahtemov'un, yeterince dinlenemediğini ve soruşturmanın uzun sürdüğünü ifade ettiği görüldü. Siyasi tutsakları destekleyen herkese teşekkür eden Ahtemov, “Ukrayna vatandaşı olmaktan gurur duyuyorum! Yüce Allah, yakın zamanda  tüm siyasi tutsakların serbest bırakılmasını ve ailelerine sağ salim dönmesini sağlasın.” dedi.

Rus işgali altındaki Kırım’da, işgalci güçler tarafından düzmece bir dava kapsamında alıkonulan Kırım Tatar siyasi tutsak Asan Ahtemov’un eşi Repika Ahtemova, kocası tarafından kaleme alınan mektubu yayımladı. Ahtemov mektupta, yeterli zamanı olmadığı için uzun zamandır yazamadığını, günde sadece 2-3 saat uyuduğunu dile getiriyor. Mektupta, sabah olduğunda soruşturma için götürüldüğünü ve gece hücreye geri getirildiğini anlatan Ahtemov ayrıca neredeyse on ciltlik dava dosyasına aşina olmaya çalıştığını aktarıyor.

Svitlini'yi tarif etmeyeceğim. Svitlini'yi tarif etmeyeceğim. "SİYASİ TUTSAKLARI SAĞLIKLI GÖRMEK BÜYÜK MUTLULUK"

Siyasi tutsak Asan Ahtemov mektubunda, “Geriye birkaç kişiyle tanışmak kalıyor, bundan sonra soruşturmayı bırakacaklar ve umarım sonunda yeterince dinlenmek imkanına sahip olacağım. Öte yandan, iyi giden ve örnek duruşuyla bana ilham veren Nariman Celal’i görmeyi bırakacağım. Aziz’in ise cesareti kırılmadı. Siyasi tutsakları, sağlıklı görmek, onlarla iletişim kurmak benim için büyük bir zevk.” ifadelerine yer verdi.

Ahtemov, siyasi tutsaklığının iki ay uzatıldığı "dava" hakkındaki izlenimlerini de paylaştı ve “Soruşturma kapalı gerçekleşti. Ancak akrabalarımın girmesine izin verildi.” dedi.

Ahtemov, “Akraba ve yakınlarım, görünüşleriyle her şeyin yolunda olduğunu göstermeye çalışıyorlar. Her şeye rağmen gülümseseler de onlar için çok zor olduğunu anladım ve gözlerinde gördüm. Onlara bakarken kalbim paramparça oldu. Bunları kelimelerle anlatamam.” dedi.

"UKRAYNA VATANDAŞI OLMAKTAN GURUR DUYUYORUM"

Siyasi tutsakları destekleyen herkese teşekkür eden Ahtemov, özellikle siyasi tutsaklara yönelik yardımlarla ilgili yasa tasarısının kabul edilmesinden dolayı cumhurbaşkanına ve milletvekillerine teşekkürlerini iletti.

Son olarak siyasi tutsak Ahtemov, “Ukrayna vatandaşı olmaktan gurur duyuyorum! Yüce Allah, yakın zamanda tüm siyasi tutsakların serbest bırakılmasını ve ailelerine sağ salim dönmesini sağlasın.” ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.