SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım Tatar sanatçı Meryem İbraimova vefat etti

Kırım Tatar sanatçı Meryem İbraimova vefat etti

Haber Giriş Tarihi: 24.03.2021 12:08
Haber Güncellenme Tarihi: 24.03.2021 12:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım Tatar sanatçı Meryem İbraimova vefat etti

Kırım Tatar sanatçı Meryem İbraimova, Amerika Birleşik Devletlerinde 102 yaşında hayata gözlerini yumdu. Sanatçı, koronavirüs salgınını atlattı ancak sonrasında ortaya çıkan komplikasyonlar sonucu yaşama veda etti.

Ukrayna emektar sanatçısı unvanına sahip, 2. Dünya Savaşı öncesinde Kırım’da faaliyet gösteren Kırım Tatar Tiyatrosu sanatçısı Meryem İbraimova, 102 yaşında New York’ta vefat etti. 

Sosyal medya üzerinden dün akşam açıklama yapan Gülnara Bekirova, "Meryem Hanım koronavirüs hastalığını atlatmıştı, fakat bu sinsi hastalığın ardından ortaya çıkan komplikasyon ölümcül oldu. Bir buçuk yıl önce onunla ABD’de görüştüğümde sağlığı yerindeydi, çok güzel şarkı söylüyordu ve harika bir hafızası vardı… Maalesef hastalık daha güçlü çıktı." ifadelerini kullandı.

KTMM BAŞKANI REFAT ÇUBAROV'DAN TAZİYE MESAJI

Kırım Tatar sanatçının vefatını duyuran Refat Çubarov, şu ifadeleri kullandı:

“New York'tan kederli  haber geldi; yetenekli Kırım Tatar  aktrist Meryem Abla Ibragimova 103 yaşında hayatını kaybetti. Meryem Abla’nın  ailesi , yakınları ve dostlarına başsağlığı diliyoruz. Allah rahmet eylesin!”

MERYEM İBRAİMOVA

Kırım Tatar sanatçı Meryem İbraimova 28 Şubat 1919 yılında Akmescit’te (Simferopol) dünyaya geldi. 11 yaşında kimsesiz kaldı. 1933 yılında Kırım Tatar Tiyatrosuna bağlı tiyatro okulunda eğitim almaya başladı. 1936 yılında okuldan mezun oldu ve Kırım Tatar tiyatrosunda çalışmaya başladı.

1944 yılında halkı ile birlikte Kırım’dan sürgün edilen İbraimova, Tacikistan’daki Hucend (Leninabad) kentine yerleştirildi. Orada, Kırım Tatar Tiyatrosundan bir grup sanatçıyla birlikte bir uranyum zenginleştirme fabrikasında çalıştı.

1990’larda sürgünden Kırım’a döndükten sonra sanatçı yine tiyatroda çalışmaya başladı ve deneyimini genç sanatçılara aktardı.

1996 yılında Meryem İbraimova oğlunun yanına New York’a taşındı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.