SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım Tatar radyosu Meydan, Kırım'a yayınlarını durdurdu

Kırım Tatar radyosu Meydan, Kırım'a yayınlarını durdurdu

Haber Giriş Tarihi: 02.03.2021 12:25
Haber Güncellenme Tarihi: 02.03.2021 13:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım Tatar radyosu Meydan, Kırım'a yayınlarını durdurdu

Onbeş yıldır Kırım Tatarca yayın yapan Radyo Meydan, Rus işgali altındaki Kırım’a yayınlarını durdurdu. Radyo Meydan, devletten ödenek alamadığı için hizmet sağlayıcı firmaya ödeme yapamadı ve yayınları durdurma kararı aldı.

Radyo Meydan’ın da dahil olduğu ATR medya holdingin sahibi Lenur İslamov dün yaptığı açıklamada, 1 Mart 2021 itibarıyla Radyo Meydan’ın işgal altındaki Kırım’a yayın yapmayı durdurduğunu bildirdi. İslamov, hizmet sağlayıcıya para ödeyemedikleri için radyonun FM yayınını durdurmak zorunda kaldığını aktardı.

İLK KIRIM TATAR RADYOSU MEYDAN KIRIM'A YAYIN YAPAMAYACAK

Sosyal medya üzerinden açıklama yapan İslamov, “Bugün, 1 Mart 2021 tarihinde ilk Kırım Tatar radyosu Radyo Meydan Kırım’a yayın yapmayı durdurdu! Kırım’a yayın yapan hizmet sağlayıcıya ödeme yapamadık.” diye bildirdi. İslamov, 15 yıldır faaliyet gösteren radyonun ikinci kez yayını durdurmak zorunda kaldığını belirtti.

Radyo Meydan, işgalden sonra Kırım’da Rus yasalara göre yayın lisansı alamadığı için Mart 2015’te yayını durdurmak zorunda kaldı. Ancak Ukrayna devlet desteğiyle Eylül 2015’te yine yayın yapmaya başlamıştı.

Şu an ise Ukrayna Geçici İşgal Altındaki Toprakların Yeniden Entegrasyonu Bakanlığı kararı dolayısıyla ATR, Lale televizyon kanalları ve Radyo Meydan devletten mali destek alamıyor. Radyo Meydan, Kıyiv ve Geniçesk bölgesinde FM yayına ve çevrim içi yayınına devam ediyor. Müzik programlarının yanı sıra radyoda haber, siyasi ve sosyal yayınlara yer veriliyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.