SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna'dan Lübnan’a, Rusya yaptırımlarına katılım çağrısı

Ukrayna, Lübnan’a saldırgan devlet Rusya Federasyonu’na yönelik yaptırımlara katılma çağrısı yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 07.02.2018 15:04
Haber Güncellenme Tarihi: 07.02.2018 15:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna'dan Lübnan’a, Rusya yaptırımlarına katılım çağrısı

Ukrayna Parlamentosu Başkanı Andrey Parubiy, Lübnan’a, Rusya Federasyonu’na yönelik yaptırım uygulama çağrısında bulundu. Ukrayna Parlamentosu Basın Servisi’nden yapılan açıklamaya göre Parubiy, 7 Şubat tarihinde Lübnan Parlamentosu’nun, Lübnan - Ukrayna Dostluk Komisyonu Başkanı Michel Moussa başkanlığındaki Lübnan milletvekilleri heyeti ile bir araya geldi.

Görüşme esnasında Rusya saldırganlığına karşı uluslararası yaptırımların desteklenmesi ve parlamentolar düzeyinde ikili iş birliğinin aktifleştirilmesi ile ilgili konular ele alındı.

Lübnan’da çok sayıda Ukraynalının ikamet etmesi, ayrıca Ukrayna’da çok sayıda Lübnanlının bulunması dikkate alınırsa, Dostluk grubunun ziyaretinin Ukrayna ve Lübnan arasında ilişkilerin iyileşmesine yardımcı olacağı kanaatinde olduğunu söyleyen Parubiy, Rusya Federasyonu’nun saldırganlığına karşı savunma mekanizmalarının gerekli olduğu, Ukrayna’nın doğusunda ve Ukrayna’ya ait Kırım’ın işgal altında olduğu günümüzde Ukrayna’nın zor bir dönem yaşadığını ifade etti.

Lübnan Parlamentosu temsilcilerine Rusya’ya yönelik uluslararası yaptırımları destekleme, böylece bütün dünya için barış ve güvenlik isteğini sergileme çağrısı yapan Parubiy, “Rus askerler topraklarımızı işgal altında tutmaya devam ediyor. Biz, sorunları yuvarlak masada çözmek istiyoruz, ama Rusya'nın, Ukrayna topraklarından ayrılması ve askerlerini geri çekmesi gerekiyor. Ukrayna’ya gösterilen destek, Ukrayna'nın yanı sıra uluslararası hukuk, ülkelerin barış içinde ve özgür yaşam hakkına gösterilen destektir.” diye kaydetti.
 
Öte yandan Ukrayna halkına, Lübnan’da savaş zamanında çok sayıda Lübnanlı mülteciyi kabul ettiği için teşekkür eden Michel Moussa, Lübnan’ın Ukrayna’nın bağımsızlığını destekleyen ilk ülkelerden biri olduğunu hatırlatarak “Ukrayna, birçok Lübnanlı için ikinci vatan oldu. İkili ilişkilerin gelişmesi için önemli bir itici kuvvet olacağı ümidindeyiz. Kuvvetli bağlar daha da güçlendi, çünkü belirli bir anlamda akraba olduk.” şeklinde konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.