SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubarov: Kırım bizim toprağımızdır

Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubarov: Kırım bizim toprağımızdır

Haber Giriş Tarihi: 09.08.2022 17:24
Haber Güncellenme Tarihi: 09.08.2022 17:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubarov: Kırım bizim toprağımızdır

Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubarov, işgalci Rusya'nın başlattığı savaşa karşı Ukrayna ordusu saflarında yer alan ve işgalcilere karşı duran birçok yerel temsilcinin olduğu bildirildi. Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubarov yaptığı açıklamada, "Ukrayna halkı, Silahlı Kuvvetler sayesinde hepimiz işgalci Rus birliklerini durdurmayı başarıyoruz. Kırım, bizim toprağımızdır" dedi.

Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Refat Çubarov, 9 Ağustos 2022 tarihinde Dünya Yerli Halklar Günü kapsamında yayımladığı açıklamada, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri sayesinde işgalci Rus birliklerinin saldırılarını durdurduğuna dikkat çekerek, "Ukrayna halkı, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri sayesinde hepimiz işgalcileri durdurmayı başarıyoruz. Ukrayna ordusu saflarında Ukrayna'nın yerli halk temsilcileri de savaşıyor. Mümkün olduğunca ordumuzu desteklemeye çalışıyoruz. Bir gün bunlar hakkında çok şey bilineceği zaman gelecek. Çünkü Ukrayna ordusu saflarındaki yerli halkların temsilcileri kendilerini tanıtmaktan kaçınıyor, çünkü onlara yakın insanlar işgal altındaki Kırım topraklarında yaşıyor" diye konuştu.

KTMM BAŞKANI ÇUBAROV: KIRIM BİZİM TOPRAĞIMIZDIR

Refat Çubarov, Ukrayna'nın büyük çalkantıların ve zorlukların yaşandığı bir süreçten geçtiğini vurguladı ve vatanları şu anda Rus işgal altında bulunan Ukrayna'nın yerli halklarına dikkat çekerek, "Kırım bizim toprağımız. Allah tarafından ise Kırım üç yerli halka; Kırım Tatarları, Karaimlar ve Kırımçaklara vatan olarak bağışlanmıştır" ifadesini kullandı.

KTMM Başkanı Çubarov, bugün işgal altındaki Kırım'dan roket saldırılarının başlatıldığını, uçakların havalandığını, Rus gemilerinin Ukrayna kıyı sularında seyir halinde olduğunu ve Ukrayna topraklarına saldırdığını kaydetti. Ayrıca Çubarov, "Bu büyük bir meydan okuma, bir trajedi, ancak durumu mümkün olan en kısa sürede kökten değiştirmek için her şeyi yapıyoruz" ifadesini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.