SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım Tatar halkının temsilcileri Herson Valisi ile bir araya geldi

Kırım Tatar halkının temsilcileri Herson Valisi Gennadiy Laguta ile görüştü. Görüşmede Herson’da Kırım Tatarları için inşa edilen 200 konut projesi masaya yatırıldı.

Haber Giriş Tarihi: 30.11.2021 14:41
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2021 22:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım Tatar halkının temsilcileri Herson Valisi ile bir araya geldi

Kırım Tatar halkının temsilcileri Herson Valisi Gennadiy Laguta ile görüştü. Görüşmede, Herson’da Kırım Tatarları için inşa edilen 200 konut projesi masaya yatırıldı.

Ukrayna Geçici İşgal Altındaki Toprakların Yeniden Entegrasyonu Bakan Yardımcısı Snaver Seithalilev, Kırım Tatar Milli Meclisi Üyesi Abmecit Süleymanov, Kırım Tatar Milli Kurultayı Delegesi Asan Abduramanov, Kırım Milli Refah Vakfı Başkanı Lenur Mambetov ve Ukrayna Geçici İşgal Altındaki Toprakların Yeniden Entegrasyonu Bakan Danışmanı Pavel Kozırev, dün Herson Valisi Gennadiy Laguta ile bir araya geldi. Görüşmede Herson kentinde Kırım Tatar iç sığınmacıları için inşa edilecek 200 konut projesi ele alındı. Konu ile ilgili açıklama yapan Vali Laguta, “Bu konuda biz Herson Belediye Başkanı Igor Kolıhayev ile verimli bir işbirliği yapıyoruz. Kaliteli ve konforlu konutların inşaatını en kısa zamanda başlatmak için her türlü çabayı göstereceğiz.” ifadeleri kullandı.

KIRIM TATARLARINA 500 KONUT PROJESİNE ONAY

Nisan 2021’de gerçekleştirilen Türkiye-Ukrayna Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey Toplantısı’nda, “Türkiye Cumhuriyeti Hükumeti ile Ukrayna Hükumeti Arasında Kırım Tatar Halkının Temsilcileri ve Ukrayna Vatandaşlarının Yararlanıcı Kategorileri İçin Konut Yapımı Alanında İşbirliğine Dair Çerçeve Anlaşması” imzalandı. Anlaşmaya göre, inşa edilen 500 daireden 450’sinin Kırım Tatarlarına, geri kalan dairelerin ise ülke içinde yerinden edilmiş kişilere ve terörle mücadele operasyonuna katılanlara teslim edilecek.

Ukrayna Parlamentosu, Ukrayna ile Türkiye Cumhuriyeti arasında imzalanan Kırım Tatarları için konut anlaşmasını Temmuz 2021’de onayladı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.