SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım Tatar gazetecinin annesinin evine de baskın düzenlendi

Haber Giriş Tarihi: 11.08.2022 16:45
Haber Güncellenme Tarihi: 11.08.2022 16:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım Tatar gazetecinin annesinin evine de baskın düzenlendi

İşgal altında bulunan Kırım'ın Canköy bölgesindeki evine bu sabah baskın düzenlenerek alıkonulan Kırım Dayanışması muhabiri Vilen Temeryanov'un annesi Lilya Ganiyeva’nın da evine baskın düzenlendi. Olay hakkında konuşan Ganiyeva, baskın sırasında evde olmadığını ve işgalcilerce yapılan aramada eşyalarının evinin içine saçıldığını söyledi.

Rus işgali altında bulunan Kırım’da, işgalci güçlerin bu sabah saatlerinde, Canköy bölgesinde bulunan altı Kırım Tatarının evinde arama yapıldığı aktarıldı.  Bağımsız yayın organı Grany.ru haber servisinde gazetecilik yapan Kırım Dayanışması muhabiri, Kırım Tatar gazeteci Vilen Temeryanov’un Vilnoye köyündeki evine de baskın düzenlendi.

Kırım Dayanışması muhabiri Vilen Temeryanov’un annesi Lilya Ganiyeva’nın da evi işgalcilerce baskına uğradı. Kırım Dayanışmasının sosyal medya hesabındaki yaptığı bir yorumda olay hakkında konuşan Ganiyeva, şunları kaydetti:

"Vilen’in evindeydim. Orada kanunsuzca yapılan aramalar ve polis var. Kimseye hiçbir şey söylemiyorlar. Vilen götürüldükten sonra kendi evime geldim ancak manzara yine aynı. İki odalı bir apartman dairesi polis dolu. Yine hiçbir şey açıklamıyorlar. Her şeyi, her yeri aradılar. Çocuklar korkuyor. Kızım engelli ve annem yatalak. Korkuyorlar ve sorunun ne olduğunu anlamıyorlar."

Vilen Temeryanov'un annesi Lilya Ganiyeva

Kendi evine geldikten sonra mutfakta kendisine ait olmayan bazı broşürlerin olduğunu fark eden Ganiyeva, “Her şeyi arıyorlar, hiçbir şey anlatmıyorlar. Mutfağa gittim, görevlilerden biri kâğıda bir şeyler yazıyor ancak ne yazdığını söylemiyor. Mutfaktan çıkıp kızımın yanına gittikten bir süre sonra tekrar çağrıldım. Yerde duran iki broşür gördüklerini ve o broşürlerin benim olup olmadığını sordular. 'Hayır, benim değil' dedim. Broşürlerin ne türden olduklarını merak ettim ve elime alıp inceledim. Ancak hiç net değillerdi.” ifadelerini kullandı.

Gazeteci Temeryanov’un annesine göre, polis aramalarla ilgili herhangi bir belge bırakmadı.  Ayrıca güvenlik güçleri, oğlunun neyle suçlandığını açıklamadı. Ganiyeva hiçbir şey açıklamadan oğlunu götürdüklerini söyledi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.