SON DAKİKA
Hava Durumu

"Bizim amacımız beraberce, kardeşçe bu sofraları paylaşmak"

Keçiören Belediye Başkanı Ak: "Kırım çok acılar çekti. Geçmiş tarihinde de acılar var, sürgünler var. Şimdi de zor dönemler yaşıyor ve bir işgalin altında. Biz bu işgali kınıyoruz."

Haber Giriş Tarihi: 09.06.2016 16:49
Haber Güncellenme Tarihi: 09.06.2016 20:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
"Bizim amacımız beraberce, kardeşçe bu sofraları paylaşmak"

Başkent Ankara'da Keçiören Belediyesi'nin organize ettiği 7'nci Uluslararası Ramazan Etkinlikleri kapsamında dün (8 Haziran 2016) Kırım Kültür Gecesi düzenlendi.

Etkinlik çerçevesinde akşam saat 22:30'da  gerçekleştirilen Ukrayna - Kırım Evi'nin açılışı sonrasında Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak QHA muhabirine açıklama yaparak, "Biz 7. Uluslararası Ramazan Etkinliği'nde Kırım'ı ağırlamaktan, Kırım'dan gelen misafirlerimizi ağırlamaktan dolayı bir mutluluk duyuyoruz. Bugün Kırım gecesi. Kırım bizim yapmış olduğumuz 7 etkinliğin hepsine de katıldı" dedi.

Kırım'da yaşanan acılara ve işgale de dikkat çeken Ak,  "Tabi Kırım çok acılar çekti. Geçmiş tarihinde de acılar var, sürgünler var. Şimdi de zor dönemler yaşıyor ve bir işgalin altında. Biz bu işgali kınıyoruz. Bu işgalin bir an önce bitmesini istiyoruz. Kırım'ın kendi halkının ve o bölgenin huzura kavuşmasını diliyoruz. Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne saygı gösteriyoruz. Bizim gönlümüz onlarla beraber ve onları burada ağırlamaktan, Keçiören'de ağırlamaktan dolayı da büyük bir mutluluk duyuyoruz" diye konuştu. 

"Biz bu birlikteliği ortaya koymaya çalışıyoruz"

Ukrayna - Kırım Evi'nde hem Kırım Tatar hem de Ukrayna lezzetlerini tadan Belediye Başkanı Ak, ikramların güzel hazırlandığını da dile getirerek şöyle konuştu: "Gayet güzel, gayet farklı şeyler de olduğu gibi bizim de kendi geleneğimizde, göreneğimizde olan benzer tatlar var. Ama güzel hazırlanmışlar, tatlısından, tuzlusuna birçok farklı yemeği sergilemişler. İşte bizim amacımız da zaten bu birlik. Beraberce, kardeşçe bu sofraları paylaşmak, paylaşırken de farklılığımızın olmadığını mutlaka bir yerlerde beraber olduğumuzu göstermek. Bu yemeğimiz de öyle, kıyafetimiz de öyle, geleneklerimiz de ,oyunlarımız da, şarkılarımız da hepsinde öyle. Biz bu birlikteliği ortaya koymaya çalışıyoruz."

Başkan Ak, kendisine Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Tuncer Kalkay tarafından Kırım Tatarları adına hediye edilen kalpağı da gece boyunca kullanacağını ifade ederek, "Bugün Kırım günü onun için kalpakla gezeceğim "  diye belirtti. 

Asya Atila

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.