SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım Tatar Bayrak Günü'ne özel yarışma

Kırım Tatar Bayrak Günü'ne özel yarışma

Haber Giriş Tarihi: 18.06.2020 23:30
Haber Güncellenme Tarihi: 19.06.2020 02:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım Tatar Bayrak Günü'ne özel yarışma

Her yıl 26 Haziran tarihinde kutlanan Kırım Tatar Bayrak Günü, bu yıl 10. kez kaydedilecek. İlk defa 2010 yılında düzenlenen Kırım Tatar Bayrak Günü, daha sonra bir gelenek haline geldi. Özellikle, Rusya'nın Kırım’ı işgal ettiği 2014 yılından sonra yarımadanın pek çok köy, kasaba ve kentlerindeki evlerde ve arabalarda Kırım Tatar bayrakları açılmaya başlandı ve bu işgale karşı gösterilen sessiz bir protestoya dönüştü.

Bu yıl Kırım Tatar Bayrak Günü öncesinde İstikbal isimli teşkilat, "Qaradeniz Production" stüdyosu ile birlikte “Milli Bayrak” isimli bir yarışma başlattı. Yarışma organizatörleri, Kırım Tatar Bayrak Günü'nü kutlamak amacıyla yarışmaya katılmak isteyen herkesten milli sembollerin kullanıldığı yaratıcı bir fotoğraf veya video hazırlamasını istiyor. Yarışmaya ilişkin başvurular, 1 Temmuz 2020 tarihine kadar kabul edilecek.

Yarışmaya katılmak isteyenler aşağıdaki linkten başvuru yapabilecekler:

https://www.crimeantatars.club/zayavka-na-uchastie-v-konkurse-bajrak KIRIM TATAR BAYRAK GÜNÜ

Kırım Tatar Milli Bayrak Günü ilk kez 2010 yılında kutlandı. Aynı yıl düzenlenen 5’inci Kırım Tatar Milli Kurultayında 26 Haziran tarihinin her yıl Kırım Tatar Milli Bayrak Günü olarak kaydedilmesi kararı kabul edildi.

Kırım Tatar Bayrak Gününün kutlandığı 26 Haziran tarihinde Kırım’da başkent Akmescit ve diğer yerleşim yerlerinde her yıl binlerce insanın katılımıyla çeşitli etkinlikler düzenleniyordu. Fakat Kırım’ın Rusya tarafından işgal edilmesinden sonra Kırım Tatar Bayrak Günü vesilesiyle düzenlenen etkinlikler Kırım Tatar Milli Meclisinin koordinasyonuyla Kırım Tatar sivil toplum kuruluşlarınca Ukrayna’nın ana kısmında gerçekleştirilmeye başladı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.