SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım Tatar Bayrak Günü'ne ilişkin çeşitli etkinlikler ve kutlama mesajları

Dünyanın dört bir yanında 26 Haziran Kırım Tatar Milli Bayrak Günü kutlandı. Kırım Tatar Bayrak Günü'ne özel birbirinden farklı ülkelerden bakanlıklar, sivil toplum kuruluşlarından siyasilere kadar bir çok düzeyde kutlama mesajı yayımlandı. Mesajlarda Kırım Tatarlarının işgal altındaki vatanları Kırım'ın, bağımsızlığa kavuşması dilekleri ile "Kırım Ukrayna'dır" ifadeleri yinelendi.

Haber Giriş Tarihi: 26.06.2021 23:43
Haber Güncellenme Tarihi: 26.06.2021 23:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım Tatar Bayrak Günü'ne ilişkin çeşitli etkinlikler ve kutlama mesajları

Dünyanın dört bir yanında 26 Haziran Kırım Tatar Milli Bayrak Günü kutlandı. Kırım Tatar Bayrak Günü'ne özel birbirinden farklı ülkelerden bakanlıklar, sivil toplum kuruluşlarından siyasilere kadar bir çok düzeyde kutlama mesajı yayımlandı. Mesajlarda Kırım Tatarlarının işgal altındaki vatanları Kırım'ın, bağımsızlığa kavuşması dilekleri ile "Kırım Ukrayna'dır" ifadeleri yinelendi.

Kırım Tatar Bayrak Gününün kutlandığı 26 Haziran tarihinde dünyanın farklı birçok noktasından Gök Bayrak gününe ilişkin etkinlikler düzenlendi ve kutlama mesajları yayımlandı. Ukrayna ve Türkiye başta olmak üzere ABD, Estonya ve Litvanya ülkelerinin Dışişleri Bakanlıkları, Büyükelçilikleri 26 Haziran Kırım Tatar Milli Bayrak Günü'ne özel etkinliklere ve kutlamalara dair mesajlar paylaştı.
26 Haziran Kırım Tatar Milli Bayrak Günü dolayısıyla yayımlanan mesajlar ve etkinlikler şöyle:

UKRAYNA'NIN VAŞHİNGTON BÜYÜKELÇİLİĞİ: KIRIM TATAR BAYRAĞINI DALGALANDIRIYORUZ

Ukrayna'nın Vaşhington (Washington) Büyükelçiliği, 26 Haziran Kırım Tatar Milli Bayrak Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, "26 Haziran Kırım Tatar Milli Bayrak Günü'nü kutlarız. Bugün ABD'deki Ukrayna Büyükelçiliği'nde Kırım Tatar bayrağını dalgalandırıyoruz." ifadelerine yer verildi.

Resim Resim Resim ABD'NİN KIYİV BÜYÜKELÇİLİĞİ: RUSYA'YI, MİNSK ANLAŞMALARI KAPSAMINDAKİ TAAHHÜTLERİNE SAYGI DUYMAYA DAVET EDİYORUZ

Ukrayna'nın ABD Büyükelçiliği yayımladığı mesajda, "Kırım Tatar Milli Bayrak Günü'nde Kırım Tatar halkını saygıyla anıyoruz. Rusya'yı Minsk Anlaşmaları kapsamındaki taahhütlerine saygı duymaya ve Kırım'ın işgaline son verilmesini talep etmeye çağırıyoruz. #KırımUkraynadır" denildi.

Resim KANADA'NIN KIYİV BÜYÜKELÇİLİĞİ: KIRIM TATAR BAYRAĞI CESUR BİR HALKIN SEMBOLÜ

Kanada'nın Kıyiv Büyükelçiliği, ise "Bugün onur duyuyoruz, Kırım Tatar Bayrağı sınır dışı edilmeye dayanan ve hayatta kalan ve şimdi yasadışı olarak işgal edilen ülkelerde ciddi insan hakları ihlallerinin kurbanı olan cesur bir halkın sembolü. Kanada Bayrağı bir hükümdarı desteklemekte kararlıdır. Kırım Ukraynadır."

Resim UKRAYNA'NIN LETONYA BÜYÜKELÇİLİĞİ: RUSYA'YI KIRIM TATARLARINA YÖNELİK BASKILARI DURDURMAYA ÇAĞIRIYORUZ

Ukrayna'nın Letonya Büyükelçiliğinden yayımlanan mesajda, "26 Haziran, Kırım Tatar Ulusal Bayrağı Günü olarak kutlanıyor. Bugün bir kez daha Rusya'yı işgalci bir güç olarak yükümlülüklerini yerine getirmeye, Ukraynalılar ve Kırım Tatarlarına yönelik baskıları durdurmaya çağırıyoruz." ifadelerine dikkat çekildi.

Resim AVUSTRALYA: RUSYA'YI BASKILARINI DURDURMAYA ÇAĞIRIYORUZ

Avustralya'nın Ukrayna Büyükelçisi Bruce Edwards, "Bugün Kırım Tatar Bayrak Günü. Kahraman, yiğit ve bağımsız Kırım Tatar halkı tarih boyunca zulme katlanmıştır. Avustralya, Kırım Tatarlarını destekliyor ve Rusya'yı Kırım Tatarlarına yönelik baskıyı durdurmaya için çağırıyor." mesajını yayımladı.

ResimResim Resim UKRAYNA'NIN SİNGAPUR BÜYÜKELÇİLİĞİNDEN ÇOCUKLARLA KUTLAMA

Ukrayna'nın Singapur Büyükelçiliği, ise yayımladığı mesajda ellerinde Kırım Tatar bayrağı tutan çocuklara yer vererek, "Çocuklarımız, Kırım Tatar Ulusal Bayrak Günü kutlamalarında dünyanın dört bir yanındaki Ukraynalılara katılmaktan mutluluk duyuyor. Kırım Ukrayna'dır" ifadelerini kullandı.

Resim ESTONYA DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI: NE YAZIK Kİ RUSYA'NIN KIRIM'I İŞGALİ DEVAM EDİYOR

Estonya Dışişleri Bakanlığı ise "Kırım Tatarlarının ve Ukraynalıların Kırım Tatar Bayrak Günü kutlu olsun! Ne yazık ki, Kırım, Rusya tarafından yasadışı olarak işgal edilmeye devam ediyor ve özellikle Kırım'ın yerli halklarına yönelik ciddi insan hakları ihlalleri bugüne kadar devam ediyor." mesajı yayımlandı.

Resim LİTVANYA DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI: BİR GÜN ÖZGÜR KIRIM'DA KUTLANACAK

Litvanya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı resmi hesabından yayımlanan mesajda, "Bugün Kırım Tatarları Bayrak Günü'nü kutluyor. Bir gün özgür Kırım'da kutlanacak. Kırım Ukraynadır" ifadelerine yer verildi.

Resim

Dünya Kırım Tatar Kongresi (DQTK), Litvanya Dışişleri Bakanlığının desteği için teşekkür mesajı yayımlayarak, şunları kaydetti:
"Teşekkürler Litvanya. Devam eden desteğiniz için minnettarız. Litvanya, Kırım Tatar halkının kalbinde."

YTB: KIRIM TATAR HALKININ KIRIM TATAR BAYRAK GÜNÜ KUTLU OLSUN

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), Kırım Tatar Milli Bayrak Günü'ne ilişkin Anadolu Türkçesiyle ve Kırım Tatarca yayımladığı mesajında, "26 Haziran kardeş Kırım Tatar halkının Milli Bayrak Günü kutlu olsun." ifadeleriyle bir video paylaştı.

BBP GENEL BAŞKANI: VAR OLSUN BAĞIMSIZ KIRIM

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı olan Türk siyasetçi, Mustafa Destici, bugüne ilişkin mesajında, "Kırım Tatar Türklüğü'nün Milli Bayrak Günü kutlu olsun. Kırım'ın işgalini de ilhakını da reddediyorum. Var olsun Bağımsız Kırım" dedi.

HİKMET EREN: BİZİM İÇİN BÜYÜK BİR ONUR

Avrasya Ekonomik İlişkiler (EkoAvrasya) Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eren, "Kırım Tatar Bayrak Günü Kutlu Olsun. Türklüğü temsil eden gök mavisi zemin üzerinde yer alan ve asırlardan beri çeşitli Türk boylarında da kullanılan Tarak Tamga’dan oluşmakta olan Kırım Tatarlarının milli bayrağı ile bir arada olmak bizim için büyük onurdur." dedi.

Resim

İsmail Gaspıralı Kırım Eğitim ve Kültür Derneği, 26 Haziran Kırım Tatar Milli Bayrak Günü dolayısıyla E-5 Pendik otoyol güzergahında Kırım Tatar Bayrağı asarak video paylaşımında bulundu.

Türk Ocakları Genel Merkezi'nin Resmi Twitter hesabından, "26 Haziran Kırım Tatar Milli Bayrak Günü Kutlu Olsun!" mesajı yayımlandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.