SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım Tatar aydınları, Kırım Tatar halkını koronavirüs tedbirlerine uymaya davet etti

Kırım Tatar aydınlarından koronavirüs salgını uyarısı: Amacımız, vatan Kırım'da sağlıklı yaşamak ve gelişmektir

Haber Giriş Tarihi: 07.10.2020 16:14
Haber Güncellenme Tarihi: 07.10.2020 16:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım Tatar aydınları, Kırım Tatar halkını koronavirüs tedbirlerine uymaya davet etti

Kırım Tatar aydınları, işgal altındaki Kırım’da hızla yayılan koronavirüs salgınına karşı tedbirlere uymaları için halka seslendi.

Yarımadadaki koronavirüs hastalarının sayısının hızla artmaya devam ettiğine dikkat çeken Kırım Tatar aydınları, 6 Ekim 2020 tarihinde halkı sorumlu davranarak koronavirüs tedbirlerine uymaya davet etti.

"ANAVATANIMIZDA AZINLIKTA OLDUĞUMUZ İÇİN DAHA DA SORUMLU DAVRANMALIYIZ"

Rus işgali altındaki Kırım'da çeşitli meslek gruplarından Kırım Tatar aydınlarının yayımladığı mesaj şu şekilde:

"Sayın soydaşlarımız!

Bu dönemde her eyleminize özellikle dikkat etmeniz gerekiyor. Anavatanımızda azınlıkta olduğumuz için daha da sorumlu davranmalıyız. Ana amacımız; sağlıklı olmak, vatanda yaşamak ve gelişmektir. Bu amacı gerçekleştirmek için kendimizi ve yakınlarımızı korkunç hastalığın ölümcül pençesinden korumalıyız.

Size sesleniyoruz, düğün, cenaze, dua merasimleri ve diğer etkinlikleri olabildiğince az kişinin katılımıyla düzenleyin;

buluşmalar sırasında sarılma, öpüşme, el tokalaşmadan uzak durun; kalabalık yerlerde maske ve eldiven takın.

Bu kurallara uyun ve etrafınızdaki insanlara hatırlatın.

Halkımız çok sınavdan geçti bundan da geçecektir! Birliği koruyarak, ortak hedeflere ulaşma arzusunu güçlendirerek daha da güçleneceğiz!"

Nariman Celal, Şevket Kaybulla, Bekir Mamut, Lemmar Yunus, Emine Avamil, Seydamet Ygya, Dilaver Akkıy, İbraim Çegertma, Zinur Yakub, Mustafa Mauş, Dinara Setgazı, Refat Seitabla, Kadır Osman, Abduraman Egiz, Zair Smedlya, Edem Dudak, Ablyaziz Veli, Adile Emirova, Aydın Şemi-zade, Dilara Yakub, Lilya Bucurova, Maye Safet, Server Kakura, Nariman Abdulvaap, Naciye Femi, Seytabla Memet

KIRIM’DAKİ GERÇEK VERİLER GİZLENİYOR!


Rusya tarafından işgal edilen Kırım’da 6 Ekim 2020 tarihinde 145 yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakası tespit edildi. Kırım’ın işgalci yönetiminden yapılan açıklamaya göre, son bir günde 145 yeni koronavirüs vakası tespit edildi ve 5 kişi koronavirüs nedeniyle vefat etti.

İnsan hakları savunucuları, Kırım’da işgalcilerin açıkladığı koronavirüs vaka sayısının gerçeği yansıtmadığı, gerçek vaka sayısının, resmi verilerin çok üzerinde olduğunu ifade ediyor.

HASTALAR HASTANEYE GÖTÜRÜLMÜYOR

Bilindiği gibi daha önce, Kırım’daki hasta yoğunluğu dolayısıyla ambulansların koronavirüs belirtileri taşıyan insanların acil çağrılarına ancak bir kaç saat sonra geldiği bildirilmişti. Hasta çağrısına gelen ambulansların ise hastanelerde yer olmadığı gerekçesiyle hastayı hastaneye götürmeyi reddettiği belirtilmişti.


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.