SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım Tatar atlet, Paralimpik Oyunları'nda Ukrayna'yı temsil etti

Kırım Tatar atlet, Paralimpik Oyunları'nda Ukrayna'yı temsil etti

Haber Giriş Tarihi: 01.09.2021 13:55
Haber Güncellenme Tarihi: 01.09.2021 13:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım Tatar atlet, Paralimpik Oyunları'nda Ukrayna'yı temsil etti

2020 Tokyo Paralimpik Oyunları'nda Ukrayna’yı temsil eden Kırım Tatar atlet Leyla Acametova, T13 kategorisinde (görme engelli) 100 metre koşusunda 6. oldu.

2020 Paralimpik Oyunları'nda Ukrayna’yı temsil eden Kırım Tatar atlet Leyla Acametova, dün düzenlenen 100 metre koşuyu (T13 kategorisi) 6. sırada tamamladı. Kırım Haber Ajansına konuşan Kırım Tatar atlet, "Paralimpik Oyunları bir sporcu için en prestijli müsabakadır. Sporda daha önemli bir şey yoktur. 2020 Tokyo Paralimpik Oyunlarına katılmak, kendim için koyduğun hedefleri gerçekleştirmek için bir fırsattır" ifadeleriyle duygularını paylaştı.

KIRIM TATAR SPORCU, PARALİMPİK OLİMPİYATLARINI QHA'YA DEĞERLENDİRDİ

Yarı finalde 2. olduğunu ve sakatlık nedeniyle finalde daha iyi bir performans elde edemediğini belirten Acametova, "Başlangıç çizgisinde hepimizin eşit ve aynı şartlarda olmasını seviyorum. Herkesin şansı var ama final çizgisine ilk gelen kazanıyor" diye konuştu.

Özbekistan’da doğan Leyla Acametova 1999 yılında ailesiyle Kırım’a yerleşti. Çocukluktan beri görme sorunu olan Leyla Acametova 11 yaşından beri koşu sporuyla uğraşıyor. Acametova, şu anda Ukrayna’nın Harkov şehrinde, ailesi ise Kırım’da ikamet ediyor.

Kırım Tatar atlet Leyla Acametova 2016 Rio Paralimpik Oyunlarında bir altın (100 m koşu) ve bir bronz (400 m) madalya kazanmıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.