SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım Savcılığı, üç işgalci milise daha suçlama yöneltti

Kırım Savcılığı, üç işgalci milise daha suçlama yöneltti

Haber Giriş Tarihi: 11.11.2020 13:41
Haber Güncellenme Tarihi: 11.11.2020 13:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım Savcılığı, üç işgalci milise daha suçlama yöneltti

Ukrayna, Rusya’nın 2014 yılında Kırım’ı işgal etmesinde aktif rol oynayan ve daha sonra devlet kuruluşu statüsü verilen sözde Kırım Milisi üyelerini tespit etmeye devam ediyor. Bu şahısların hukuk yoluyla cezalandırılması için çalışma yürüten Ukrayna’ya bağlı Kırım Savcılığı, kimlikleri tespit edilen üç Kırım Milisi üyesine suçlama yöneltti.

Ukrayna’ya bağlı Kırım Özerk Cumhuriyeti Savcılığı, 10 Kasım 2020 tarihinde yaptığı yazılı açıklamada, 2014 yılında yasa dışı kurulan ve Rusya’ya Kırım’ı işgal etmesinde yardım eden sözde Kırım Milisi isimli silahlı grubun üç üyesinin daha kimliklerinin tespit edildiğini duyurdu. Savcılık, şahıslara Ukrayna Ceza Kanununun 260. maddesinin 2 fıkrası uyarınca yasa dışı silahlı grubun üyesi olma suçlaması yönetildiğini bildirdi.

İŞGALE KATILAN ÜÇ MİLİS DAHA TESPİT EDİLDİ

Kırım Savcılığı yaptığı açıklamada, yürütülen ön soruşturma sırasında şüphelilerden birinin 2014 yılından beri Kırım Milisi yasa dışı silahlı grubun üyesi olduğunun tespit edildiğini belirtti. Söz konusu şahsın, Kırım Parlamentosu binası önünde 26 Şubat 2014 tarihinde Ukrayna toprak bütünlüğüne destek vermek için düzenlenen miting esnasında diğer Kırım Milisi üyeleriyle birlikte Ukrayna yanlısı aktivistleri alıkoyduğu ve Kırım Parlamentosu binasını ele geçirme operasyonuna katıldığı ifade edildi. Daha sonra Rus işgalci yönetiminin ilgili şahsa Kırım’ın işgaline katıldığı için iki madalya verdiği kaydedildi.

Öte yandan diğer iki şüphelinin 2014 yılında Şubat-Mart ayları boyunca Canköy kenti girişinde yasa dışı oluşturulan kontrol noktasında görev yaptığı duyuruldu. Şüphelilerin, Ukrayna vatandaşlarını tehdit ederek kimliklerini kontrol ettiği ve arabalarını aradığı ayrıca Ukraynalı vatandaşları alıkoyduğu ifade edildi. İsimleri açıklanmayan üç şüpheli hakkında arama emrinin çıkarıldığı aktarıldı.

YARIMADANIN İŞGALİNDE ROL OYNAYAN KIRIM MİLİSİ

2014 yılında kurulan yasa dışı silahlı grup “Kırım halk milisi” üyeleri tarafından birçok saldırı ve benzer faaliyetler düzenlenmişti. Kırım milisleri Ukrayna yanlısı aktivistleri kaçırıyor, onlara işkence uyguluyordu. Kaçırılan bazı aktivistler halen kayıp.

Ayrıca Kırım milisleri yerli ve yabancı muhabirlere saldırarak, para ve diğer değerli eşyaları çalıyordu. Kırım milislerinin saldırılarına uğrayan bazı basın mensupları yaralanmış, birkaçı esir alınmış, ama daha sonra serbest bırakılmıştı. Kırım milislerinin Ukrayna askeri birliklerine düzenlediği silahlı saldırıların birçok videosu da internette yayımlanmıştı.


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.