SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım Savcılığı, iki sözde Kırım Halk Milisi üyesine daha suçlama yöneltti

Kırım Savcılığı, iki sözde Kırım Halk Milisi üyesine daha suçlama yöneltti

Haber Giriş Tarihi: 07.07.2021 13:31
Haber Güncellenme Tarihi: 07.07.2021 13:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım Savcılığı, iki sözde Kırım Halk Milisi üyesine daha suçlama yöneltti

Ukrayna, Rusya’nın 2014 yılında Kırım’ı işgal etmesinde aktif rol oynayan ve daha sonra devlet kuruluşu statüsü verilen sözde Kırım Halk Milisi üyelerini tespit etmeye devam ediyor. Bu şahısların yasal yollarla cezalandırılması için çalışma yürüten Ukrayna’ya bağlı Kırım Savcılığı, kimlikleri tespit edilen iki Kırım Halk Milisi üyesine daha suçlama yöneltti.

Ukrayna’ya bağlı Kırım Özerk Cumhuriyeti Savcılığı tarafından, dün yapılan açıklamada, 2014 yılında yasa dışı kurulan ve Rusya’ya Kırım’ı işgal etmesine yardım eden sözde Kırım Halk Milisi isimli silahlı grubun iki üyesine daha suçlama yöneltildiğini duyurdu. Savcılık, şahıslara Ukrayna Ceza Kanununun 260. maddesinin 2. fıkrası uyarınca yasa dışı silahlı grubun üyesi olma suçlamasında bulundu.

YASA DIŞI ÖRGÜT FAALİYETLERİNE KATILDIĞI TESPİT EDİLDİ

Açıklamaya göre soruşturma sırasında, iki şüphelinin 2014 yılından itibaren yasa dışı oluşturulan sözde Kırım Halk Milisi örgütünün faaliyetlerine katıldığı tespit edildi. Söz konusu şahısların, sözde Kırım Halk Milisi üyesi olarak; işgal altındaki Kırım’ın Akmescit (Simferopol) kentindeki sokaklarda nöbet tuttuğu, yasa dışı olarak vatandaşların belgelerini kontrol ettiği, arabaları durdurarak onları aradığı ve Ukrayna yanlısı aktivistlerin alıkonulmasında yer aldığı ifade edildi. Savcılık, Ukrayna kolluk kuvvetleri görevlilerinin şu ana kadar yaklaşık bin 400 sözde Kırım Halk Milisi üyesinin kimliğini tespit ettiğini aktardı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.