SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım Savcılığı, bir işbirlikçiye daha suçlama yöneltti

Ukrayna’ya bağlı Kırım Özerk Cumhuriyeti ve Akyar (Sivastopol) şehri Savcılığı, Kırımlı gençleri Rus ordusunda askerlik yapmaya zorlayan işgalci yetkililerin, yasal olarak cezalandırmasını sağlamak için çalışmalar yürütüyor. Savcılıktan yapılan açıklamada, Kırım’ın sözde Kefe (Feodosiya) ve İslam Terek (Kirovskoye) Bölgesi Askeri Komiserine suçlama yöneltildiği bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 19.03.2021 19:12
Haber Güncellenme Tarihi: 19.03.2021 19:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım Savcılığı, bir işbirlikçiye daha suçlama yöneltti

Ukrayna’ya bağlı Kırım Özerk Cumhuriyeti ve Akyar (Sivastopol) şehri Savcılığı, Kırımlı gençleri Rus ordusunda askerlik yapmaya zorlayan işgalci yetkililerin, yasal olarak cezalandırmasını sağlamak için çalışmalar yürütüyor. Savcılıktan yapılan açıklamada, Kırım’ın sözde Kefe (Feodosiya) ve  İslam Terek (Kirovskoye) Bölgesi Askeri Komiserine suçlama yöneltildiği bildirildi.

Ukrayna’ya bağlı Kırım Savcılığı, Rus işgali altındaki Kırım’da yaşayan gençleri, Rus ordusunda askeri hizmete zorlayan işgalci yetkilileri tespit ederek suçlama yöneltme çalışmalarını sürdürüyor. Savcılıktan, 18 Mart 2021 tarihinde yapılan açıklamada, Kırım’ın sözde Kefe (Feodosiya) ve İslam Terek (Kirovskoye) Bölgesi Askeri Komiserine savaş gelenekleri ve yasaları ihlal etme suçlamasının yöneltildiği bildirildi. Sözde komiserin Kırımlıları işgalci devletin ordusunda askerlik yapmaya zorladığı belirtildi.

İŞBİRLİKÇİNİN VATANA İHANETİ TESPİT EDİLDİ

Açıklamada, yürütülen soruşturma sonucu ilgili şahsın daha önce Ukrayna Hava Kuvvetlerinde görev yaptığı ve 2014 yılında vatana ihanet ederek işgalcilerin tarafına geçtiğinin tespit edildiği aktarıldı.

İşbirlikçinin, Rusya yönetiminin emirlerine uyarak Kefe (Feodosiya) ve  İslam Terek (Kirovskoye) bölgelerinde altı yasa dışı askere alma kampanyasının yürütülmesine doğrudan katkıda bulunduğu vurgulandı.

28 BİN KIRIMLI RUS ORDUSUNA ZORUNLU ASKERLİĞE ALINDI

Rus işgalci yönetimi 2015 yılında Kırımlıları Rus orduya zorunlu askeri hizmete almaya başladı. 2015’ten bu yana 28 binden fazla Kırımlı genç, zorunlu askerlik yapmak üzere Rus ordusuna gönderildi. İşgalci orduda zorunlu askeri hizmet yapmak istemeyenler ise işgalci yönetim tarafından kovuşturuluyor.  Rus yönetiminin söz konusu faaliyetleri Savaş Zamanlarında Sivillerin Korunmasına Dair Cenevre Sözleşmesini ihlal ediyor.

176 DAVA SÖZDE MAHKEMELERE İLETİLDİ

2021 Ocak ayının sonu itibarıyla Rus ordusunda askerlik yapmak istemeyen Kırımlı hakkında 176 davanın açıldı. Bunlardan 168’i ile ilgili mahkeme kararı açıklandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.