SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım sakinlerinden işgalcilere tepki: Burada bizim dilimizde bir tane bile sokak adı yok!

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2019 15:26
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2019 15:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım sakinlerinden işgalcilere tepki: Burada bizim dilimizde bir tane bile sokak adı yok!

Nüfusunun yüzde 90'ını Kırım Tatarlarının oluşturduğu Rus işgali altındaki Kırım’ın Akmescit (Simferopol) şehri Luguvoye kasabası sakinleri, Akmescit’in sözde belediyesinin kasabanın köylerine Rus isimleri vermesine tepki gösterdi.

SÖZDE AKMESCİT BELEDİYESİNDEN AKMESCİT'İN KÖYLERİNE RUSÇA İSİMLER!

Crimeantatars.club web sitesinin aktardığına göre kasabadaki sokaklara Kırım ve Kırım Tatar tarihi ve kültürü ile alakası olmayan "Arhangelskaya, İrkutskaya, Kostromskaya, Tomskaya, Yaroslavskaya" gibi isimler verildi. 

"BURADA BİZİM DİLİMİZDE BİR TANE BİLE SOKAK ADI YOK!"

Lugovoye sakinlerinden birinin aktardığına göre; kasabada, Kırım Tatar ismini taşıyan bir sokak bile yok. Ayrıca sokak isimleri verilirken kasaba sakinlerinin fikirleri dikkate alınmıyor. Logovoye sakini, "Bizi bu durum şaşırtıyor ve sinirlendiriyor. Burada bizim dilimizde bir tane sokak adı yok. Kimse, niçin bizim Kırım Tatar isimlerini koymadıklarını soramadı. Sudak olsun, Bahçesaray olsun... Ne koyulursa koyulsun bizim halkımızın sözü olsun." ifadeleri ile tepkisini ortaya koydu.

AKTİVİSTLER, SOKAK VE KÖYLERİN İSİMLERİNİN YENİDEN VERİLMESİNİ TALEP EDİYOR

Aktivist Elzara Zeytullayeva, kasaba sakinlerinin sokakların yeniden adlandırmasını istediğini belirtti. Bunun için, şehrin sözde yönetiminin desteği ve kasaba sakinlerinin yüzde 1’inden imza toplamak gerekiyor.

https://www.youtube.com/watch?v=boa2lo2WYFg
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.