SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım Milli Varlık Vakfı Başkanı Mambetov: Şimdiden Ukrayna'dan Türkiye'ye 6 otobüs insan tahliye edildi

Haber Giriş Tarihi: 02.03.2022 20:24
Haber Güncellenme Tarihi: 02.03.2022 20:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım Milli Varlık Vakfı Başkanı Mambetov: Şimdiden Ukrayna'dan Türkiye'ye 6 otobüs insan tahliye edildi

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı savaş nedeniyle bir çok Ukrayna vatandaşı kadın ve çocuk ülkeden ayrılmak zorunda kalıyor. Kırım Milli Varlık Vakfı Başkanı Lenur Mambetov, şu ana kadar Ukrayna’dan Türkiye’ye 6 tahliye otobüsü gönderildiğini bildirdi.

Kırım Milli Varlık Vakfı Başkanı Lenur Mambetov, Rusya'nın saldırılarından dolayı can güvenliği nedeniyle ülkeyi terk etmek zorunda kalan Kırım Tatar kadın ve çocukların Türkiye’ye gönderilmeye devam ettiğini bildirdi.

Kırım Milli Varlık Fonu Başkanı Lenur Mambetov, Kırım Haber Ajansına bugün yaptığı açıklamada Lviv’de Kırım Tatar Milli Meclisi Koordinasyon Merkezi oluşturulduğunu anlattı. Merkezin çalışmalarında, Kırım Milli Varlık Fonu ve EVKAF Ukrayna Yardım Vakfı’nın yer aldığını belirten Mambetov, Ukrayna üzerinden Polonya, Türkiye, Çekya’ya geçmek isteyen sığınmacıları aktarmak için kurulan koordinasyon merkezinin, kadın ve çocukları savaş bölgesinden çıkarmak için mücadele ettiğini aktardı.

https://www.youtube.com/watch?v=frGjHuDf9gE

Sosyal medya üzerinden açıklama yapan Mambetov, “Evkaf Vakfı yöneticileri ve gönüllülerin yaptığı işe hayranım. Gündüz liste hazırlıyor, otobüslerle anlaşıyor, gece yolculuğu, insanların Romanya sınırında otobüsten otobüse geçişini kontrol ediyor.” diye bildirdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.