SON DAKİKA
Hava Durumu

"Kırım'ın Yerli Müziği" kitabı okuyucuyla buluştu

"Kırım'ın Yerli Müziği" kitabı okuyucuyla buluştu

Haber Giriş Tarihi: 14.09.2021 13:32
Haber Güncellenme Tarihi: 14.09.2021 13:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
"Kırım'ın Yerli Müziği" kitabı okuyucuyla buluştu

Kırım Tatar müzisyen, folklor uzmanı ve besteci Cemil Karikov’un hazırladığı “Kırım’ın Yerli Müziği” (Qırımnın yerli muzıkası) isimli kitap yayımlandı. Eserde, Kırım Tatarlarının müzik ve şarkı folkloru örnekleri derlendi.

Medeni Miras Vakfı Başkanı Seit-Yagya Kazakov, Kırım Tatar müzisyen, folklor uzmanı ve besteci Cemil Karikov’un hazırladığı benzersiz “Kırım’ın Yerli Müziği” isimli kitabın basıldığını bildirdi. Sosyal medyada açıklama yapan Kazakov, “Bu kitap sadece müzisyenler için değil, aynı zaman Kırım Tatarlarının müzik mirasıyla ilgilenen herkes için bir el kitabıdır. Eminim ki, daha önce bundan daha iyi kitap çıkarılmadı ve çıkarılmayacak. Halkı için çok değerli bir hediye hazırlayan Cemil Karikov’a büyük minnettarlık bildiriyorum” ifadelerini kullandı.

KİTAP ÜZERİNDE 7 YIL ÇALIŞILDI

Kırım Tatar müzisyen Alim Kurtmemetov söz konusu kitabın basılmasını “tarihi bir olay” olarak adlandırırken, “Cemil Karikov bu kitap üzerinde 7 yıl çalıştı… Belki özellikle bu kitap yeni nesil müzisyenler için temel referans noktası olacaktır. Kırım Tatar müziğini konu alan kitap yaklaşık bin sayfadan oluşuyor” diye belirtti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.