SON DAKİKA
Hava Durumu

Özbekistan'da milletvekillerine "milli kıyafetler giyin" teklifi

Özbekistan Ulusal Üniversitesi, Yenilikçi Teknolojiler Merkezi Başkan yardımcısı Doçent Dr. Miryakub Haydarov, meclisteki kıyafet yönetmeliğine geleneksel kıyafetler giyme zorunluluğu eklenmesi teklifinde bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 11.01.2018 14:39
Haber Güncellenme Tarihi: 11.01.2018 14:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Özbekistan'da milletvekillerine "milli kıyafetler giyin" teklifi

Özbekistan Ulusal Üniversitesi, Yenilikçi Teknolojiler Merkezi Başkan yardımcısı Doçent Dr. Miryakub Haydarov, meclisteki kıyafet yönetmeliğine geleneksel kıyafetler giyme zorunluluğu eklenmesi teklifinde bulundu. Miryakup Haydarov, milletvekillerinin Avrupalı gibi giyinmemesi gerektiğini belirtti.

Haydarov milletvekillerinin yaz aylarında ipek "çapan", kış aylarında ise yünlü "çekmen" adlı milli kıyafetleri giymesini teklif etti. Miryakub Haydarov ayrıca okullarda öğrencilerin giydikleri üniformların da milli ruhtan yoksun olduğunu belirtti. Haydarov, Avrupalılar gibi giyinmenin mili kültüre zararlı olduğunu savundu. Haydarov, milli kıyafetler giyen milletvekillerinin çalışma azimlerinin de artacağı ve bu değişikliğin mental olarak da katkı sağlayacağını savundu.

Yine de Doçent Dr. Haydarov bu teklifinin sadece bir fikir alışverişinden ibaret olduğunu buna meclisin karar vermesi gerektiğini belirtti. Çapan, Türkiye'de kaftan olarak tanımlayabileceğimiz Türk yurtlarında yaygın bir milli kıyafet olarak biliniyor. Ayrıca doppa, bel bağı ve çekmen de Özbeklerin önemli milli kıyafetlerinden sayılıyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.