SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım'ın Kerç ve Akyar şehrinde patlamalar

Haber Giriş Tarihi: 19.08.2022 11:26
Haber Güncellenme Tarihi: 20.08.2022 09:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım'ın Kerç ve Akyar şehrinde patlamalar


Rus işgali altında bulunan Kırım’da, dün akşam saatlerinde Kerç ve Akyar (Sivastopol) kentlerinde patlamalar meydana geldi. Kırım’ın işgalci yönetimi, kentlerdeki hava savunma sistemleri faaliyete geçtiği için yerli sakinlerin patlama sesleri duyduğunu ileri sürdü.



İşgal altındaki Kırım’da, dün akşam saatlerinde farklı noktalarda patlama sesleri duyuldu. Kerç sakinleri sosyal medyadan yaptıkları paylaşımlarda, kentin birçok yerinden patlama sesleri duyulduğunu bildirdi. Aynı zamanda, Kırım’ın sözde Başkanı Danışmanı Oleg Kryuçkov, Kerç’te hava savunma sistemlerinin faaliyete geçtiğini bildirdi.



Kısa zaman sonra, Akyar yakınında bulunan Belbek askeri havalimanında da patlamaların duyulduğu aktarıldı. Reuters Haber Ajansının görgü tanıklarına dayandırarak aktardığı bilgiye göre olay yerinde en az 4 patlama gerçekleşti.





Öte yandan Akyar’ın sözde Valisi Mihail Razvojayev de Akyar’da hava savunma sisteminin faaliyete geçtiğini bildirdi. Razvojayev’in açıklamasına göre, hava savunma sistemleri ile Belbek havalimanı yakınlarında bir insansız hava aracı imha edildi.



Akyar yakınında bulunan Belbek askeri havalimanında 18 Ağustos’ta 40’tan fazla askeri uçağın bulunduğu biliniyor.



Belbek askeri havalimanı, 18 Ağustos'ta çekilen uydu görüntüleri

İŞGAL ALTINDAKİ KIRIM’IN FARKLI YERLERİNDE PEŞ PEŞE PATLAMALAR YAŞANIYOR

Son bir hafta içinde işgal altında bulunan Kırım’daki farklı askeri tesislerde patlamalar meydana geldi. Sak bölgesinde bulunan askeri havalimanındaki patlamalar sonucu Rusya en az 8 savaş uçağını kaybetti. Daha sonra Canköy bölgesinde mühimmat deposunda patlamalar meydana geldi. Ayrıca Akmescit (Simferopol) kenti yakınında bulunan Sarabuz (Gvardeyskoye) kasabasındaki askeri havalimanında patlamaların duyulduğu bildirilmişti.



Rusya’dan yapılan açıklamalarda, Sak bölgesindeki havalimanında “mühimmatın infilak etmesi” sonucu patlamaların yaşandığı, Canköy bölgesindeki mühimmat deposunda ise “sabotaj” düzenlendiği ileri sürülmüştü.





En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.