SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım’ın işgaline katılan bir Rusya vatandaşı Prag’da gözaltına alındı

Kırım’ın işgaline katılan bir Rusya vatandaşı Prag’da gözaltına alındı

Haber Giriş Tarihi: 13.09.2021 12:40
Haber Güncellenme Tarihi: 13.09.2021 12:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım’ın işgaline katılan bir Rusya vatandaşı Prag’da gözaltına alındı

Çekya’nın başkenti Prag’da, Rusya’nın Kırım’ı işgali operasyonuna katılan bir Rusya vatandaşı gözaltına alındı. Gözaltı işlemi, Ukrayna’nın çıkardığı uluslararası arama emri üzerine yapıldı.

Ukrayna, Rusya’nın 2014 yılında Kırım’ı işgal etmesine yardım eden kişileri yasal olarak cezalandırmasını sağlamak için çalışmalar yürütmeye devam ediyor. Ukrayna’nın çıkardığı uluslararası arama emri üzerine Prag Havalimanında Rusya Vatandaşı Aleksandr Françetti gözaltına alındı.

Ukrayna’da kurulan ve ayrılıkçıların ve teröristlerin işlediği suçları Ukrayna yasalarının ihlalleri ile ilgili bilgileri içeren Mirotvorets sitesinin haberine göre, Françetti, 2014 yılında Kırım’a gelerek yasa dışı kurulan ve Rusya’ya Kırım’ı işgal etmesinde yardım eden sözde Kırım Halk Milisi isimli silahlı grubun üyesi oldu. Daha sonra “Kuzey Rüzgarı” isimli başka bir silahlı grubu daha organize etti. Françetti, Kırım’ın işgaline katıldığı için Rusya tarafından madalya ile ödüllendirildi.

YARIMADANIN İŞGALİNDE ROL OYNAYAN SÖZDE KIRIM HALK MİLİSİ

2014 yılında kurulan yasa dışı silahlı grup “Kırım Halk Milisi” üyeleri tarafından birçok saldırı ve benzer faaliyetler düzenlenmişti. Kırım milisleri Ukrayna yanlısı aktivistleri kaçırıyor, onlara işkence uyguluyordu. Kaçırılan bazı aktivistler halen kayıp.

Ayrıca Kırım milisleri yerli ve yabancı muhabirlere saldırarak, para ve diğer değerli eşyaları çalıyordu. Kırım milislerinin saldırılarına uğrayan bazı basın mensupları yaralanmış, birkaçı esir alınmış, ama daha sonra serbest bırakılmıştı. Kırım milislerinin Ukrayna askeri birliklerine düzenlediği silahlı saldırıların birçok videosu da internette yayımlanmıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.