SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım'ın işgalci yönetiminden zorunlu aşı uygulaması

Kırım'ın işgalci yönetiminden zorunlu aşı uygulaması

Haber Giriş Tarihi: 20.10.2021 11:11
Haber Güncellenme Tarihi: 20.10.2021 12:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım'ın işgalci yönetiminden zorunlu aşı uygulaması

Rus işgali altındaki Kırım’da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını kapsamında günlük vaka sayıları artmaya devam ederken; işgalci yönetimden zorunlu aşı kararı geldi. İşgalci yönetim belirlenen meslek kuruluşlarındaki kişilere, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısı uygulamasını zorunlu hale getirdi.

Rus işgali altındaki Kırım’ın işgalci yönetimi, bazı meslek grupları için zorunlu Kovid-19 aşısı kararı aldı. Rusya İnsan Sağlığı ve Tüketiciyi Koruma Kurumu (Rospotrebnadzor) sözde Kırım ve Akyar (Sivastopol) Müdürlüğünün kararına göre, tüm eğitim, sağlık, sosyal koruma ve sosyal hizmetler, ticaret ve yemek, toplu taşıma, ev hizmetleri çalışanların aşılanması zorunlu hale getiriliyor. Ayrıca otel, pansiyon, güzellik salonları, masaj, solaryum, hamam, sauna, spor ve dinlenme tesisleri, spor salonları, yüzme havuzlarının çalışanlarının da aşılı olması gerekiyor.

Zorunlu aşı, bunun dışında mali kuruluşlar, postaneler, konut ve sosyal hizmetler ve enerji kurumları için de geçerli olacak. Oyun alanları, tiyatro, sinema, konser salonları da dahil olmak üzere kültür, sergi, eğitim etkinlikleri çalışanları da zorunlu aşıya tabi tutulacak. Rus işgalci yetkilileri, memurlar, belediye yetkilileri, devlet yetkilileri ve denetim kurumlarının çalışanların da aşılanması gerektiğini kaydetti.

KIRIMLILAR RUS YAPIMI AŞISINI YAPTIRMAK İSTEMİYOR

Rus işgali altındaki Kırım'da sadece Rus yapımı koronavirüs aşılarına ulaşmak mümkündür. Daha önce Kırım Haber Ajansına konuşan doktor Anife Ablayeva, Kırımlıların Rus yapılı Kovid-19 aşısını yaptırmak istemediklerine dikkat çekerek, “Kırım’da sadece Sputnik V aşısı yapılabiliyor. İnsanların çoğu bu aşıyı yaptırmak istemiyor.” ifadeleri kullanmıştı.

SPUTNİK V ONAY SÜRECİ ASKIYA ALINDI

Bilindiği gibi, Rusya’nın ürettiği Kovid-19 aşısı Sputnik V’nin, Dünya Sağlık Örgütü ve Avrupa İlaç Ajansının onayını alacak yeterliliğe sahip olmadığı tespit edildi. Dünya Sağlık Örgütü, Sputnik V aşısının onay sürecini üretim ihlalleri gerekçesiyle askıya aldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.