SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım'ın işgalci yönetimi, öğretmenleri savaş propagandasını yaymaya zorluyor!

Haber Giriş Tarihi: 05.04.2022 18:56
Haber Güncellenme Tarihi: 05.04.2022 19:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım'ın işgalci yönetimi, öğretmenleri savaş propagandasını yaymaya zorluyor!

Ukrayna Cumhurbaşkanının Kırım Özerk Cumhuriyeti ve Akyar (Sivastopol) Temsilciliği, Kırım’ın işgalci yönetiminin öğretmenlere, çocuklar ve gençler arasında silahlı saldırganlığın ve savaşın teşvik edilmesi ve haklı gösterilmesi ile ilgili ders düzenlemeye zorladığını bildirdi. Ayrıca Rus işgalciler, insanları sosyal medyada Rusya’nın Ukrayna'ya karşı başlattığı savaşı destekleyen paylaşımları beğenmeye zorluyor.

Ukrayna Cumhurbaşkanının Kırım Özerk Cumhuriyeti ve Akyar (Sivastopol) Temsilciliği, Kırım’ın Rus işgalci yönetiminin öğretmenleri, propaganda yaymaya ve Ukrayna’ya karşı yürütülen işgal savaşını “aklamaya” zorladığını açıkladı. Temsilcilik yaptığı açıklamada, “Öğretmenlerden sosyal medyada en az 20 kişilik bir grup oluşturarak Ukrayna’yı itibarsızlaştırılan, savaşı haklı çıkaran ve Rus makamlarının eylemlerinin doğru olduğunu iddia eden bilgileri yaymaya mecbur bırakıyorlar. Yayılması gereken bilgi, okul yönetimi tarafından belirleniyor.” ifadeleri yer aldı.

Bununla birlikte işgalci yönetimin, öğretmenleri Odnoklasniki sosyal medya ağında Rusya’nın yürüttüğü savaşı destekleyen paylaşımları beğenmeye ve sözde Herson’daki insanlar adına toplanan insani yardım için en az bin ruble vermeye zorladığını, aksi takdirde okul yönetiminin öğretmenleri para cezasıyla tehdit ettiği belirtildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.