SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım Haber Ajansı eski çalışanlarından, tanınmış gazeteci Enver Abibulla Kırım'da vefat etti

Kırım Haber Ajansı eski çalışanlarından Enver Abibullah Kırım'da vefat etti

Haber Giriş Tarihi: 13.01.2022 16:06
Haber Güncellenme Tarihi: 13.01.2022 18:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım Haber Ajansı eski çalışanlarından, tanınmış gazeteci Enver Abibulla Kırım'da vefat etti

Kırım Haber Ajansı (QHA) eski editörü Enver Abibulla, Rus işgali altındaki Kırım'da hayatını kaybetti. Abibulla, dün Kovid-19 hastalığının neden olduğu sağlık sorunlarına yenik düştü.

Rus işgali altındaki Vatan Kırım'da, işgalden önce Kırım Haber Ajansında çalışan, tanınmış gazeteci ve araştırmacı Enver Abibulla, koronavirüs salgını nedeniyle yaşamını yitirdi. QHA olarak, meslektaşımız Enver Abibulla'ya Allah’tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı ile sabırlar diliyoruz.

Abibulla'nın babası da 5 Ocak 2022'de koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetmişti.

ENVER ABİBULLA KİMDİR?

Enver Abibulla 5 Şubat 1986'da Özbekistan'ın Semerkant şehrinde doğdu. 1997 yılında Akmescit ilçesine bağlı Saraylı-Kayat köyüne yerleşti. Enver bu köydeki liseden mezun oldu. Mirnoye (Saraylı-Kayat) 2 No'lu Okulu'ndan mezun olduktan sonra Kırım Mühendislik ve Pedagoji Üniversitesinde Kırım Tatar ve Türk Filoloji Fakültesi Kırım Tatar dili ve edebiyatı, Ukrayna edebiyatı ve edebiyatı bölümlerinde eğitim gördü. Okul yıllarında Kırım Tatar edebiyatına ilgi duymaya başladı.

Abibulla, üniversiteden mezun olduktan sonra gazetecilikle yakından ilgilendi. Kırım Haber Ajansında muhabir ve editör olarak çalışmaya ve Kırım'ı tüm dünyaya tanıtmaya başladı. Enver Abibulla, çeşitli medya platformlarında çalıştı ve gazetecilik hayatında çok popülerdi.

"Yeni Dünya", "Kırım", "Avdet", "Kırım'ın Sesi" düzenli ulusal yayınlarında yer aldı. Ayrıca dünya haberlerini günlük olarak analiz eden bir gazeteciydi.

Tanınmış gazeteci ve araştırmacı Abibulla, Kovid-19 hastalığına yenik düşerek hayata veda etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.