SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım Derneği Genel Merkezinden, 3 yaşındaki Musa için taziye mesajı

Kırım Derneği Genel Merkezi, Rus işgalindeki Kırım’da, 24 Temmuz’da kaybolan, bugün sabah saatlerinde cesedi bulunan 3 yaşındaki Musa Süleymanov için taziye mesajı paylaştı.

Haber Giriş Tarihi: 26.07.2020 16:44
Haber Güncellenme Tarihi: 09.08.2020 23:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım Derneği Genel Merkezinden, 3 yaşındaki Musa için taziye mesajı

Kırım Derneği Genel Merkezi, Rus işgalindeki Kırım’da, 24 Temmuz’da kaybolan, bugün sabah saatlerinde cesedi bulunan 3 yaşındaki Musa Süleymanov için taziye mesajı paylaştı.

Kırım Derneği Genel Başkanı Mükremin Şahin tarafından paylaşılan mesajda şu ifadelere yer verildi:

"KIRIM'DAN AĞIR HABER VAR!"

"Kırım’dan ağır haber var!... İşgal altındaki Kırım’da, babası cezaevinde olan ve 24 Temmuz 2020 saat 18.00 sıralarında evinin önünde oynarken kaybolan 3 yaşındaki Musa Süleyman ölü bulundu. Bütün Kırım’ı ayağa kaldıran, binlerce insanın arama çalışmalarına katıldığı küçük Musa’nın cansız bedeni 26 Temmuz’da, evlerinin önündeki kapalı vaziyette olan kanalizasyon çukurunda bulundu. Kırım’da bir korku atmosferi yaratmak için yapılan baskı, şiddet, adam öldürme ve adam kaçırmalara sevgili Musa’mız da eklendi.

2014 yılından beri Kırım’da 45 kişi zorla kaybedildi. Bunlardan 15’inin akıbeti hâlâ bilinmemektedir. Bugüne kadar bulunamayan kardeşlerimiz için, şehitlerimiz için ve sevgili Musa’mız için dua edelim. Haksız yere cezaevinde olan baba Ruslan Süleyman’a ve kederli ailesine büyük sabırlar ve başsağlığı diliyorum."

https://www.facebook.com/146055295457022/posts/3262185850510602/ EVLERİNİN ÖNÜNDEKİ KAPAĞI KAPALI KANALİZASYON ÇUKURUNDA BULUNDU

Daha önce 24 Temmuz'da kaybolduğu duyurulan, Kırım Tatar siyasi tutsak Ruslan Süleymanov’un 3 yaşındaki oğlu Musa’nın cansız bedeni, 26 Temmuz’da evlerinin önündeki kapalı vaziyette olan kanalizasyon çukurunda bulundu. Çocuk, saat 11.00 sıralarında çukuru temizlemek için araç gelmesi ve kapalı vaziyetteki kanalizasyon kapağının açılmasıyla fark edildi. Sonrasında Küçük Musa soruşturma işlemleri için morga götürüldü.

Musa’nın cenaze namazının 27 Temmuz Pazartesi günü saat 11.00’de evlerinde kılınacağı, ardından Abdal Kabristanında toprağa verileceği duyuruldu.

KIRIMLILAR SEFERBER OLMUŞTU

Musa’nın aranması çalışmalarına Kırım’ın farklı yerlerinden gelen 3 ila 5 bin gönüllü katılmıştı. Aramada Rus işgal idaresinin sözde polisleri, “Liza Allert Krım” arama-kurtarma oluşumunun gönüllüleri, su altı arama-kurtarma ekipleri, köpekler, dronlar ve helikopterlerin kullanıldığı aktarılmıştı.

İşgalci idarinin sözde Kırım savcılığı, çocuğun kaybolmasıyla ilgili olarak “küçük yaştaki şahsın öldürülmesi” maddesi uyarınca soruşturma açıldığını duyurmuştu. Buna göre işgalcilerin baba Ruslan Süleymanov bir yıldan fazla bir süre hapiste tutulmasına karşın çocuğun babasının ve annesinin vazifelerini yerine getiremediklerine kanaat getirerek bu yönde tedbirler alacağı duyurulmuştu.

Musa’nın bulunması için Vasiyet kasabasına Akyar (Sivastopol), Bahçesaray, Kezlev (Gözleve, Evpatorya), Eski Kırım şehirlerinden hususi arabaların ve otobüslerin geldiği, gönüllülere su-yemek almak için açılan hesaplara çok miktarda para yatırıldığı belirtilmişti.

SİYASİ TUTSAK RUSLAN SÜLEYMANOV’UN ÜÇ YAŞINDAKİ OĞLU KAYBOLDU

Rus işgali altındaki Kırım’da siyasi tutsak Ruslan Süleymanov’un 3 yaşında oğlunun saatlerdir kayıp olduğu 24 Temmuz 2020’de bildirilmişti. Yakınlarının üç yaşındaki çocuğu bulmak için yoğun çaba sarf ettiği aktarılmıştı.

Çocuğun annesiyle beraber, Kırım’ın Akmescit şehri Vasiyet kasabasında yaşadığı, Kırım’ın çeşitli bölgelerinden gelen insanların halen çocuğu aramak için çalışmalara başladığı kaydedilmişti. Kasaba sakinlerinin, yoğun bir şekilde arama çalışmalarına devam ettiği ve yardıma ihtiyaçları olduğu bildirilmişti.

Musa Süleymanov’u, Kırım’ın çeşitli yerinden gelen 1000’den fazla kişi, “Liza Allert Krım” arama-kurtarma şirketi, işgal idaresi polisi ve diğer sözde görevliler, geceden sabah saatlerine kadar aradığı aktarılmıştı. Musa ailesinin yaşadığı Vasiyet kasabasının etrafındaki orman, baraj, göllerin hepsinin arandığı kaydedilmişti. Sabah saat 8.30’da aramaları devam ettirecek yeni gruplar oluşturularak arama çalışmaları sürdürülmüştü.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.