SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım'daki patlamada demiryolu hattı zarar gördü

Haber Giriş Tarihi: 16.08.2022 14:25
Haber Güncellenme Tarihi: 16.08.2022 14:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım'daki patlamada demiryolu hattı zarar gördü


İşgal altındaki Kırım'ın Canköy bölgesinde bulunan mühimmat deposunda sabah saatlerinde bir patlama meydana geldi. Patlama nedeniyle demiryolu hattı ağır hasar gördü.



İşgal altındaki Kırım’ın sözde Başkanı Sergey Aksyonov, Canköy bölgesinde mühimmat deposunun patlaması sonucu Azovskoye ile Razyezd 10'uncu kilometre istasyonları arasındaki demiryolu hattı hasar gördüğünü söyledi.



Söz konusu demiryolu hattı, işgal altındaki Kırım üzerinden Ukrayna’nın güneyine yapılan sevkiyatlar için kullanılıyordu. Son günlerde Kırım’daki stratejik noktalarda meydana gelen patlamalar, işgalci Rus ordusunun lojistik sistemine büyük zarar veriyor.



Gün içinde gerçekleşen patlamaların ardından bölgede acil durum ilan edildi.





PODOLYAK: ASKERSİZLEŞTİRME DEVAM EDECEK

İşgal altındaki Kırım'da meydana gelen patlamalar sonrasında Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi Danışmanı Mıhaylo Podolyak, Rus silahlı kuvvetlerinin kontrolünde bulunan yarımadanın silahsızlandırılmasının devam ettiğini vurguladı. Podolyak, “Canköy çevresinde sabah, patlamalarla başladı. Bir hatırlatma: Normal bir ülkenin Kırım; Karadeniz, dağlar, rekreasyon ve turizm ile anılır. Ancak Ruslar tarafından işgal edilen Kırım, depo patlamaları, işgalciler ve hırsızlar için yüksek ölüm riski ile ilişkilidir. Askersizleştirme devam edecek” açıklamasını yaptı.







En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.