SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım’daki çocukları silahlara alıştıran işgalci yetkili hakkında soruşturma yürütülecek

Kırım’daki çocukları silahlara alıştıran işgalci yetkili hakkında soruşturma yürütülecek

Haber Giriş Tarihi: 07.10.2021 14:42
Haber Güncellenme Tarihi: 07.10.2021 14:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım’daki çocukları silahlara alıştıran işgalci yetkili hakkında soruşturma yürütülecek

Ukrayna’ya bağlı Kırım Özerk Cumhuriyeti ve Akyar (Sivastopol) şehri Savcılığı, Kırımlı çocukları silahlara alıştıran işgalci yetkililerin yasal olarak cezalandırmasını sağlamak için çalışmaya devam ediyor.  Savcılık, Rusya Savunma Bakanlığının girişimiyle kurulan Yunarmiya (Genç Ordu) hareketinin Akyar (Sivastopol) Ofisi Başkanı hakkında mahkeme öncesi soruşturma yürütme izni aldığını duyurdu.

Ukrayna’ya bağlı Kırım Savcılığı, Rus işgali altındaki Kırım’da yaşayan çocukları silaha alıştıran Yunarmiya (Genç Ordu) hareketinin Akyar (Sivastopol) Ofisi Başkanı hakkında mahkeme öncesi soruşturma yürütme izni aldı. Savcılıktan yapılan açıklamada, söz konusu şahsa 16 Temmuz 2021 tarihinde, “savaş yasalarını ve adetlerini ihlal etme” suçlamasının yöneltildiği aktarıldı.

Konuya ilişkin Kırım Haber Ajansına açıklamalarda bulunan Kırım İnsan Hakları Grubu Koordinatörü Olga Skripnik, Yunarmiya’nın Kırım’da çocuklar için açtığı askeri eğitim sınıflarının sayısının 100’ü aştığını, toplamda ise on binden fazla çocuğun bu sınıflarda eğitim aldığını bildirmişti.

PUTİN TEKRAR KURMUŞTU

Bilindiği üzere Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Soğuk Savaş’tan kalma Yunarmiya’yı yeniden hayata döndürmüş, “Genç Ordu” anlamına gelen Yunarmiya’nın ilk üyeleri, eğitimlerine 2016 yılında Yaroslavl kentinde başlamıştı.

NAZİ ALMANYASI’NA BENZİYOR!

18 yaşından küçük olmalarına rağmen çocuklara askerler gibi üniforma giydiren bu organizasyona özellikle sosyal medyada büyük tepki yağmıştı. Rusya’nın bu hamlesinin bir dönem Nazi rejimi altındaki Almanya’yı anımsattığına vurgu yapılırken Yunarmiya’nın "Hitler Gençliği'ne" benzediği belirtilmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.