SON DAKİKA
Hava Durumu

AKPM’den Ukraynalı siyasi tutsaklar ile ilgili karar

AKPM, 70 Ukraynalıyı Kremlin’in tutsağı olarak kabul etti.

Haber Giriş Tarihi: 29.06.2018 09:38
Haber Güncellenme Tarihi: 29.06.2018 10:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
AKPM’den Ukraynalı siyasi tutsaklar ile ilgili karar

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM), 28 Haziran tarihinde Ukraynalı siyasi tutsaklar ile ilgili kararı kabul etti. 



70 UKRAYNA VATANDAŞI SİYASİ TUTSAK



Kararda, Rusya’da tutuklu bulunan 70’ye yakın Ukrayna vatandaşının, siyasi tutsak olduğu vurgulandı.



RUSYA’YA ÇAĞRI



Kremlin’in esir tuttuğu Ukrayna vatandaşlarının serbest bırakılmasını talep eden AKPM, bundan önce Ukraynalı siyasi tutsakların haklarına tam saygı gösterilmesini ve işkence, insanlık dışı veya onur kırıcı davranışlar ile cezalandırılmamalarını istedi. Ayrıca AKPM, Rusya yönetimine, sağlık açısından hayatlarını kurtarmak için ihtiyaç duyulmaması halinde Kremlin’in siyasi mahkumu olan Ukraynalı yönetmen Oleg Sentsov ve diğer tutsaklara yemek yedirilmesinden kaçınma çağrısı yaptı. 



171794



AKPM, SİYASİ TUTSAKLARIN DURUMUNDAN ENDİŞELİ



Bunun dışında Oleg Sentsov, Vladimir Baluh ve Pavel Grib’in sağlık durumundan dolayı endişe duyulduğunu ifade eden Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi, siyasi tutsaklara işkence ve insanlık dışı davranış yapıldığı, sağlık hizmetlerinin sağlanmasının reddedildiği gibi açıklamalar nedeniyle endişeli olunduğunu belirtti. 
 
Daha önce Avrupa Konseyi (AK) Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Rusya’da cezaevinde bulunan siyasi mahkum Ukraynalı yönetmen Oleg Sentsov'u affetmesi için resmi bir talepte bulundu. Ancak Kremlin’in ilgili talebi reddederek talebin, Sentsov’u serbest bırakmak için yeterli olmadığını iddia ederek siyasi tutsağın kendisi af için dilekçe yazması gerektiğini ileri sürdü.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.