SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım'da yine toplu baskın: 5 Kırım Tatarı alıkonuldu

Rus işgalci yönetiminin Kırım Tatarlarına yönelik baskıları bitmek bilmiyor. İşgalci güçlerin, bu sabah bir dizi Kırım Tatarının evine baskın düzenlediği duyuruldu.

Haber Giriş Tarihi: 17.08.2021 09:27
Haber Güncellenme Tarihi: 17.08.2021 09:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım'da yine toplu baskın: 5 Kırım Tatarı alıkonuldu

Rus işgalci yönetiminin Kırım Tatarlarına yönelik baskıları bitmek bilmiyor. İşgalci güçlerin, bu sabah bir dizi Kırım Tatarının evine baskın düzenlediği duyuruldu.

Rusya tarafından işgal edilen Kırım’da, işgalci güçler, bu sabah erken saatlerde 5 Kırım Tatarının evine baskın düzenledi. Kırım Dayanışması sivil teşkilatının, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamaya göre işgalciler; Akmescit (Simferopol) bölgesine bağlı Mamak (Strogonovka) köyünde Kırım Tatar imamı Raif Fevziyev, Balıklava bölgesindeki Şuli (Ternovka) köyünde yaşayan Kırım Tatarı Cebbar Bekirov, Bahçesaray bölgesindeki Zalanköy’de (Holmovka) yaşayan Kırım Tatarı Zaur Abdullayev, Akyar bölgesindeki Belbek (Fruktovoye) köyünde yaşayan Kırım Tatarı Rüstem Murasov ve Akyar bölgesindeki Povorotnoye köyünde yaşayan Rüstem Tairov’un evinde arama düzenliyor.

5 KIRIM TATARI ALIKONULDU

Açıklamada, aramanın FSB (Rusya Federal Güvenlik Servisi) görevlileri tarafından düzenlediğini aktarıldı. Aramalardan sonra beş Kırım Tatarı alıkonuldu. Raif Fevziyev, FSB’nin Akmescit’teki ofisine götürülürken, diğer 4 Kırım Tatarı FSB’nin Akyar ofisine götürüldü.

Raif Fevziyev’in evinde arama yapıldığı sırada avukat Edem Semedlayev’in eve girmesine izin verilmedi. Diğer dört Kırım Tatarının evinde ise aramaların çok kısa sürdüğü, avukatlar gelene kadar Kırım Tatarlarının alıkonulduğu belirtildi.

Evlerinde aramaların yapıldığı Kırım Tatarlarının, aktivistlerin ve siyasi tutsakların dava duruşmalarını ziyaret ettiği, siyasi tutsakların ailelerine destek verdiği belirtildi.

6 AYDA 33 ARAMA

Kırım Tatar Kaynak Merkezi tarafından hazırlanan rapora göre, 2021 yılının ilk yarısında işgalci güçler 33 yasa dışı arama yaptı, 156 kişiyi alıkoydu ve 41 kişiyi sorguladı. İşgalcilerin yaptığı yasa dışı aramaların çoğu Kırım Tatarların evlerinde yapıldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.