SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım'da uzaktan eğitimin ilk günü fiyaskoyla sonuçlandı

Kırım'da uzaktan eğitimin ilk günü fiyaskoyla sonuçlandı

Haber Giriş Tarihi: 06.04.2020 18:48
Haber Güncellenme Tarihi: 06.04.2020 18:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım'da uzaktan eğitimin ilk günü fiyaskoyla sonuçlandı

Rusya tarafından işgal edilen Kırım’da bugün başlaması beklenen online eğitim programı, başarısızlıkla sonuçlandı. İşgal altındaki Kırım'da öğrenciler derslerine başlayamadı.

Kırım’ın çeşitli bölgelerinde yaşayan öğrencilerin aileleri, öğrencilere online eğitim verilmesini öngören Dijital Karne (Elektronnıy Jurnal) isimli sistemin henüz hazır olmadığını kaydetti. Ayrıca Kerç bölgesinde bir öğretmen, Kırım Haber Ajansına (QHA) yaptığı açıklamada, "Sistem kilitlendi. Öğrencilerime işlenecek konuları ve ödevleri Viber ve WhatsApp üzerinden göndermek zorunda kaldım." dedi.

Öte yandan, çok çocuklu olan, evinde bilgisayarı olmayan ve anne ve babası çalışmak zorunda olan Kırımlı aileler de bir dizi sorunla karşı karşıya kaldı. Ayrıca, işgal altındaki Kırım'ın bazı bölgelerinde bilgisayar üzerinden eğitim alma imkanı olmayan öğrenciler, gizli bir şekilde öğretmenlerinin evine giderek ders almaya mecbur kaldı.

İŞGALCİ YETKİLİLER SİSTEM SORUNUNU DOĞRULADI

Kırım’ın sözde Eğitin Bakanı Valentina Lavrik de Dijital Karne sistemindeki sorunun mevcut olduğunu doğruladı. Lavrik uzmanların söz konusu sorun üzerinde çalıştığını belirtirken; ailelere, öğretmenleriyle sürekli iletişim halinde olmayı tavsiye etti. Sözde Bakan, "tüm Rusya online eğitim sistemine girmeye çalıştığı için" bu tür bir sorunun oluştuğunu iddia etti.


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.