SON DAKİKA
Hava Durumu

Rus işgalindeki Kırım'da vaka sayısı hızla artıyor: Kırım'da yaşayanlar Sputnik V aşısını yaptırmak istemiyor

Kırım'da üst üste 13 gün koronavirüs vaka sayısı rekoru kırıldı

Haber Giriş Tarihi: 15.10.2021 15:37
Haber Güncellenme Tarihi: 15.10.2021 15:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rus işgalindeki Kırım'da vaka sayısı hızla artıyor: Kırım'da yaşayanlar Sputnik V aşısını yaptırmak istemiyor

Rus işgali altındaki Kırım’da koronavirüs vaka sayısı, üst üste 13 gündür rekor artış gösterdi. Yarımadada son bir günde 834 yeni vaka tespit edildi. Kırım Haber Ajansına konuşan doktor Anife Ablayeva, hastanelere yatırılan koronavirüs hastalarının koridorlara yerleştirilen yataklarda yattığını dile getirdi.

Rus işgali altındaki Kırım’ın işgalci yönetiminden bugün yapılan açıklamada, son bir gün içinde 266’sı Akyar’da (Sivastopol) olmak üzere toplamda 834 yeni koronavirüs vakasının tespit edildiğini ve 3’ü Akyar’da olmak üzere toplam 19 kişinin koronavirüs nedeniyle hayatını kaybettiğini bildirdi.

TOPLAM VAKA SAYISI 120 BİNİ AŞTI

Öte yandan işgalcilerin açıkladığı istatistiklere göre, salgının başından bu yana Kırım’da toplamda 120 bin 426 Kovid-19 vakası tespit edildi ve 3 bin 931 kişi koronavirüs nedeniyle vefat etti.

KOVİD-19 HASTALARI İÇİN YATAK SAYISI YETERSİZ

Kırım Haber Ajansına konuşan doktor Anife Ablayeva, hastanelerde yatan koronavirüs hastalarının sayısının çok yüksek olduğunu belirterek  “Şimdilik yatış kararı alınan hastalar hastanelere kabul ediliyor, ama hastalar koridorda yerleştirilen yataklarda yatıyorlar. Resmi bilgilere göre yine koronavirüs hastaları için yatak sayıların artırılması istendi.” dedi.

OKSİJEN CİHAZLARIN SAYISI YETERSİZ

Hastalara yatak değil oksijen tedavisinin verilmesinin önemini vurgulayan doktor, “Sadece yatak sayısının artırılması hiçbir işe yaramaz, oksijen tedavisi sağlanmadığında hastanede bulunmanın bir faydası yok. Sorun oksijen cihazlarının yetersizliğinde. Bazı hastalar ise entübe olması gerekiyor.” diyerek Kırım'daki hastane durumunun yetersizliğinden bahsetti. 

SAYI ARTMAYA DEVAM EDECEK

Ablayeva, Kırım’daki hastaların çoğunda delta varyantının tespit edildiğini ve havalar soğuduğu için hasta sayısının git gide artmaya devam edeceğini belirtti.

İNSANLAR SPUTNİK V AŞISINI YAPTIRMAK İSTEMİYOR

Aşılama konusunu da değerlendiren doktor, “Sputnik V aşısını olan insanlar da koronavirüs hastalığını ağır geçiriyor. Kırım’da sadece Sputnik V aşısı yapılabiliyor. İnsanların çoğu bu aşıyı yaptırmak istemiyor.” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.