SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım'da son bir günde koronavirüs nedeniyle 9 kişi vefat etti

Kırım'da son bir günde koronavirüs nedeniyle 9 kişi vefat etti

Haber Giriş Tarihi: 25.11.2020 18:27
Haber Güncellenme Tarihi: 26.11.2020 18:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım'da son bir günde koronavirüs nedeniyle 9 kişi vefat etti

Rus işgali altındaki Kırım’ın işgalci yönetimi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına dair günlük verileri açıkladı. Buna göre, yarımadada son bir günde 282 yeni koronavirüs vakası tespit edildi.

Kırım’ın işgalci yönetimi, yarımadada son 24 saat içinde 282 yeni koronavirüs vakasının tespit edildiğini ve 9 kişinin koronavirüs nedeniyle hayatını kaybettiğini bildirdi.

TOPLAM VAKA SAYISI 18 BİNİ AŞTI

İşgalcilerin açıkladığı istatistiklere göre salgının başından bu yana Kırım’da toplamda 18 bin 274 koronavirüs (Kovid-19) vakası tespit edildi. 13 bin 682 hasta iyileşirken, 367 kişi koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdi.

ÜÇ BÖLGEDE HASTALIĞIN YAYILMA ORANI ARTTI

Yarımadada yasa dışı faaliyet gösteren Rusya İnsan Sağlığı ve Tüketiciyi Koruma Kurumu (Rospotrebnadzor) sözde Kırım Müdürlüğü Başkanı Natalya Penkovskaya, bugün yaptığı açıklamada Kırım’ın Krasnoperekopsk ve Canköy bölgelerinde yeni tip koronavirüs hastalığının yayılma hızının diğer bölgelere göre 1,8 kat daha yüksek olduğunu bildirdi. İşgalci yetkili Kefe (Feodosiya) bölgesinde de vaka sayılarının hızla artığını belirtti. Ayrıca sözde Kırım Müdürlüğü Başkanı, yarımadada kasım ayında koronavirüs nedeniyle rekor sayıda kişinin vefat ettiğini açıkladı.

KIRIM’DAKİ GERÇEK VERİLER GİZLENİYOR!

Bilindiği gibi insan hakları savunucuları, Kırım’da işgalcilerin açıkladığı koronavirüs vaka sayısının gerçeği yansıtmadığı, gerçek vaka sayısının, resmi verilerin çok üzerinde olduğunu ifade ediyor.

İLAÇ YETERSİZLİĞİ YAŞANIYOR

Öte yandan sivil aktivistler, sosyal medyada yaptıkları açıklamalarda, koronavirüse yakalanan kişilerin sayısının her geçen gün arttığını, Kırım’daki tüm hastanelerin dolu olduğu ve hastalar için ilaç eksikliğinin yaşandığı duyurdu. 

Aktivistler ayrıca işgalcilerin Kovid-19 nedeniyle vefat edenlerin gerçek sayısını izlediğine dikkat çekiyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.