SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım'da son bir günde koronavirüs nedeniyle 15 kişi vefat etti

Kırım’da koronavirüs salgını: Günlük vefat sayısında yeni rekor!

Haber Giriş Tarihi: 10.11.2020 17:14
Haber Güncellenme Tarihi: 10.11.2020 17:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım'da son bir günde koronavirüs nedeniyle 15 kişi vefat etti

Rus işgali altındaki Kırım’ın işgalci yönetimi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına dair günlük verileri açıkladı. Buna göre, yarımadada son bir günde 212 yeni koronavirüs (Kovid-19) vakası tespit edildi.

Kırım’ın işgalci yönetiminin bu sabah yaptığı açıklamaya göre, son 24 saat içinde Kırım Yarımadasında 212 yeni vaka tespit edildi ve 15 kişi koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti. Günlük vefat sayısının Kırım’da salgının başından bu yana kaydedilen en yüksek rakam olduğu belirtildi.

Öte yandan işgalcilerin açıkladığı istatistiklere göre salgının başından bu yana Kırım’da toplamda 14 bin 347 Kovid-19 vakası tespit edildi. 8 bin 881 hasta iyileşirken, 262 kişi koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdi.

KIRIM’DAKİ GERÇEK VERİLER GİZLENİYOR!

Bilindiği gibi insan hakları savunucuları, Kırım’da işgalcilerin açıkladığı koronavirüs vaka sayısının gerçeği yansıtmadığı, gerçek vaka sayısının, resmi verilerin çok üzerinde olduğunu ifade ediyor.

İLAÇ YETERSİZLİĞİ YAŞANIYOR

Öte yandan sivil aktivistler, sosyal medyada yaptıkları açıklamalarda, koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının her geçen gün arttığını, Kırım’daki tüm hastanelerin dolu olduğu ve hastalar için ilaç eksikliğinin yaşandığı duyurdu.

KTMM BAŞKANI ÇUBAROV’DAN KIRIM İÇİN İLAÇ YARDIMI ÇAĞRISI

Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Refat Çubarov, 24 Ekim 2020 tarihinde yaptığı açıklamada, Kırım’daki koronavirüs salgınının hızla yayıldığına dikkat çekerek, “İşgal altındaki Kırım’ın hastane ve eczanelarinde Kovid-19 tedavisi için en gerekli olan ilaçlarla ilgili sürekli bir sıkıntı yaşanıyor.” ifadelerini kullandı. 

Çubarov ayrıca Kırım’da eksik olan ilaçların sağlanması konusunda yardımcı olma çağrısında bulundu.


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.