SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım'da salgın durumu: Koronavirüs hastalarına karşı dava açılıyor!

Kırım'da salgın durumu: Koronavirüs hastalarına karşı dava açılıyor!

Haber Giriş Tarihi: 30.03.2020 14:27
Haber Güncellenme Tarihi: 30.03.2020 14:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım'da salgın durumu: Koronavirüs hastalarına karşı dava açılıyor!

Rusya tarafından işgal edilen Kırım’da karantina uygulamasını bozarak, doktor muayenesi olmak için hastaneye giden ve güya doktora koronavirüs bulaştıran bir şahsa karşı dava açıldı. Ayrıca işgal edilen Kırım'da zencefil ve limon fiyatları salgın dolayısıyla tavan yaptı.

30 Mart 2020 tarihinde işgalci yönetiminin düzenlediği toplantıda konuşan Kırım’ın sözde Başkanı Sergey Aksyonov, "Tecrit tedbirlerini ihlal ederek başkasına hastalığı bulaştıran insanlara karşı kesinlikle dava açılmalıdır" diye konuştu.

Öte yandan Rusya İçişleri Bakanlığı sözde Kırım Müdürlüğü Başkan Yardımcısı Aleksandr Smaglin, karantina rejimini ihlal etme çerçevesinde ilk davanın dün açıldığını bildirdi.

ZENCEFİL ALTIN DEĞERİNDE

Öte yandan işgal altındaki Kırım’da halk arasında ve sosyal medyada zencefilin faydaları hakkında bilgilerin yoğun bir şekilde yayılması sonucu zencefil fiyatında rekor bir artış yaşandı. Birkaç gün önce kilo fiyatı 200-250 ruble (16-20 TL) olan zencefilin fiyatı bugün itibariyle 7 bin ruble (573 TL) oldu. Yani zencefil fiyatı neredeyse iki gram altın fiyatıyla aynı seviyeye ulaştı. Aynı nedenden ötürü Kırım’daki limon fiyatları da 500 rubleye (40 TL) ulaştı.

Bununla birlikte yarımadada tıbbi maskelerin eczanelerde satılmadığı öğrenildi. Kırım sakinleri, bezden dikilen el yapımı maskeleri ise 250-270 rubleye satılıyor.

KORONAVİRÜS ÖNLEMİ OLARAK UYGULANAN “ÇALIŞMAMA HAFTASI” TATİL GİBİ ALGILANDI

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in geçen hafta ülkede koronavirüsün yayılmasını yavaşlatmak amacıyla ilan ettiği "çalışmama haftası" ile ilgili açıklaması halk tarafından tatil gibi algılandı. Çoğu insan aileleri ile birlikte deniz kenarına, ormanlara, piknik alanlarına akın ederek gezdi ve piknik yaptı. İşgal edilen Kırım yönetimi tarafından orman ve dağlık bölgelerinin 21 günlük kapatma kararı da pek etkili olmadı. Cumartesi ve Pazar günleri güzel havayı fırsat bilen Kırımlılar ormanları piknik alanına çevirdi.


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.